SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Peygamberimize Hakaret Ettirmeyiz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:23:36
A- A+ PAYLAŞ

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun karikatür krizi nedeniyle CHP’yi eleştirmesini ayıpladığını belirterek, düşünce özgürlüğü, basın özgürlüğü gibi özgürlüklerin hiçbir zaman din ve vicdan özgürlüğüne müdahale etmeye müsaade etmediğini söyledi. 

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Fransa’daki terör olaylarından sonra Türkiye’de yaşanan karikatür krizine ilişkin açıklamalarda bulunan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bu yönde CHP’yi eleştirdiğini belirten Akif Hamzaçebi, CHP’nin Peygamber Efendimize hakaret ettirmeyeceğini ifade etti.

“BİZ PEYGAMBERİMİZE HAKARET ETTİRMEYİZ”

Başbakan Davutoğlu’nun krizi başka bir noktaya taşımaya çalıştığını iddia eden Hamzaçebi, “Başbakan Davutoğlu; Peygamberimizi hicveden, hakaret olarak yorumlanabilecek karikatürler üzerinden CHP’yi eleştiriyor, biz Peygamberimize hakaret ettirmeyiz. Kimse Müslümanların, inanç sahiplerinin rencide edilmesine izin veremez. Sayın Davutoğlu, sizden önce bunu kanunlar koruyor. Düşünce özgürlüğü, basın özgürlüğü gibi özgürlükler hiçbir zaman din ve vicdan özgürlüğüne müdahale etmeye müsaade etmez. Davutoğlu’nun yaptığı basit bir politika, ayıplıyorum kendisini. Hz. Muhammed sanki AK Parti’nin tekelinde gibi akıl mantık dışı bir anlayış. Ben Erdoğan Davutoğlu ikilisinin bu konudaki tahriklerine alet olmayan, onların tahriklerine gelmeyen bütün Müslüman kardeşlerimizi kutluyorum” dedi.

“BAKANLAR KURULU BUNDAN SONRA HER PAZARTESİ SARAYDA TOPLANSIN”

Bakanlar Kurulu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanması konusuna ilişkin açıklama yapan Hamzaçebi, “Anayasa’nın Cumhurbaşkanlarına verdiği bu yetki istisnai bir yetkidir, geçmişteki Cumhurbaşkanları hükümetin işlerine karışmak, hükümeti yönetmek gibi bir iddia ile yola çıkmamışlardır, fark burada. Benim Sayın Davutoğlu’na önerim, bundan sonra her Pazartesi günü, saraya giderek Bakanlar Kurulunu Sayın Erdoğan’ın başkanlığında toplamasıdır” diye konuştu.

“YA GRUBUNUZA HAKİM DEĞİLSİNİZ YA DA BU TEKLİFİ SARAY VERDİRDİ”

Başbakan Davutoğlu’nun kendi Başbakanlığı döneminde torba yasa teklifi olmayacağını söylediğini kaydeden Hamzaçebi, TBMM’ye gelen son torba yasa ile ilgili olarak, “Sayın Davutoğlu; ya bu teklifi siz verdirdiniz ya da grubunuza hakim değilsiniz, bu teklifi saray verdirdi. Teklif basit bir teklif değil, sorun çözen, vatandaşın derdine derman olan düzenlemeler olsa bir şey demeyeceğim. Teklifte müthiş maddeler var, 13. madde tam bir rant düzenlemesi. Bunun anlamı, İstanbul Maslak’taki 3 milyar dolar değerindeki MİT arazisi bu yasal alt yapı sağlanmak suretiyle trampa yoluyla birilerine verilecektir” açıklamasında bulundu.

“TÜRKİYE’DEKİ YATIRIM İKLİMİ DE BOZULMUŞTUR”

Türkiye’nin Batı’dan koptuğunu söyleyen ve Türkiye’deki yatırım ikliminin bozulduğunu ifade eden Hamzaçebi, “Erdoğan Davutoğlu ikilisinin yönetimindeki Türkiye giderek Batı dünyasından kopmaktadır. Bunu arzu ediyorlar. Vatandaşlarımız diğer ülkelerde şüpheli durumuna getirilmişlerdir. Vatandaşlarımıza havaalanında yapılan müdahale son derece inciticidir. Yabancı yatırım bankaları müşterilerine daha önce Türkiye’ye yönlendirirken şimdi bundan vazgeçmişlerdir. Bunun nedeni, yabancı yatırım bankalarına bizim işadamlarımız soruyor, ‘biz hangi ülkede yatırım yapabiliriz’ diye. Türkiye’deki yatırım iklimi de bozulmuştur” şeklinde konuştu.

“SİYASETÇİLERE DÖNÜK GÖZDAĞI”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın Suudi Arabistanlı işadamı Yasin El Kadı hakkında söylediği sözlerden ötürü hakkında fezleke düzenlemesinin sorulması üzerine Hamzaçebi, “Sayın Ağbaba’nın sözleri bir düşünce özgürlüğü kavramı içinde ifade edilmiş olan sözlerdir. Buradan Ağbaba’nın suç işlediği sonucunu çıkartmak mümkün değildir. Siyasetçi sert eleştiri yapabilir. Sayın Ağbaba geçmişte yaşanmış olan olaylarla ilgili bir değerlendirme bulunmuştur. Fezleke düzenlenmesini son derece ağır ve siyasetçilere dönük göz dağı olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

“O KADIN MİLLETVEKİLİNİN DEĞERLENDİRMESİ SEVİYE DIŞI”

AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babaşçu’nun twitter hesabından yaptığı yorumların sorulması üzerine Hamzaçebi, ”Türkiye bu milletvekilinin bu açıklamaları üzüntü vericidir. Parlamento çatısı altında bu milletvekilinin görev yapıyor olması parlamento adına üzüntü vericidir. O kadın milletvekili ifade ettiği düşüncesini Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bu cumhuriyete borçludur. Bu değerlendirmesini seviye dışı olarak değerlendiriyorum. Bu açıklaması ilk başta kendi partisi içindeki milletvekilleri tarafından kınanmalıdır. Bununla ilgili ne yapılacak bekliyoruz, bir sağduyu damarının bir yerden ortaya çıkmasını bekliyorum. Tekrar bir milletvekilliği elde etmek için böyle bir şey yaptığı söyleniyor. Hiç kimse bu cumhuriyeti reklam orası olarak nitelendiremez, reklam arası olan onlardır. Yarın onların sokağa çıkamayacağı günleri göreceğiz” diye konuştu.

Hrant Dink’in ölümünün 8. yıldönümü olduğunu hatırlatan ve 8 yıl boyunca dosyanın yeterince soruşturulmadığını belirten Hamzaçebi, son 4 ayda soruşturmaya önem verildiğini kaydederek, CHP olarak bu soruşturmanın takipçisi olacaklarını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız