SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Peygamberimizin Kopyasıdır"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:46:01
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Kaymakamlığı, Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa organize edilen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Yeşilyurt Kültür ve Sanat Yurdu” projesinin ilk konuğu Yazar Ahmet Turgut oldu. Aslen Malatya Yeşilyurtlu olan ve kaleme aldığı kitaplarla son dönemlerin en fazla konuşulan yazarların başında gelen Ahmet Turgut, yazar-öğrenci buluşması kapsamında belirlenen okullarda söyleşiler düzenleyerek, tecrübelerini ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşarak kitaplarını imzaladı.

Öğrencilerin ve gençlerin kültürel etkinliklerde daha fazla yer almalarını sağlamak adına başlatılan, söyleşi, kitap dağıtımı ve halka açık konferanslarla edebiyat dünyasının ilgisini çekmeyi başardı. “Yeşilyurt Kültür ve Sanat Yurdu” projesine ilk günden itibaren destek veren hemşerimiz Yazar Ahmet Turgut, “Hz. Hasan ve Özlenen İç Barış” konulu konferansta hemşerileriyle bir araya geldi.

14 Aralık Pazartesi günü saat 18.30’da Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen konferansı Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İl Müftüsü Ümit Çimen, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay,  Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan,  Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Malatya İl Temsilcisi Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Kanaat Önderleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve vatandaşlar izledi.

BAŞKAN POLAT, “İNSANA VE GELECEK NESİLLERE HİZMET ETMEK BAŞLICA GÖREVİMİZ”

Konferansın açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Haziran ayına kadar devam edecek “Yeşilyurt Kültür ve Sanat Yurdu” projemiz kapsamında ilk olarak hemşerimiz Yazar Ahmet Turgut’u misafir ediyoruz” dedi.

Ahmet Turgut’un Türkiye için çok önemli bir roman yazarı olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Polat, “Bizim içimizden çıkmış, bu topraklarda büyümüş, buranın havasını teneffüs etmiş, senarist ve roman yazarlığı alanlarında başarılı işlerin altına imza atmış çok kıymetli kardeşimiz Ahmet Turgut’u burada ağırlamak bizim için gurur kaynağı olmuştur. Projemizin bu yılki ilk konuğu olan hemşerimiz Ahmet Turgut, bize şehitlerin efendisi olan Hz. Hasan efendimizi anlatacak. Kitap Yurdu projemizin başladığı günden bugüne kadar desteğini hiç esirgemeyen ve bugünde bizleri yalnız bırakmayan Ahmet Turgut kardeşime çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yeşilyurt Belediyesinin kültürel faaliyetlere sınırsız destek veren bir anlayışa sahip olduğunu vurgulayan Başkan Polat, “Belediye olarak yol, asfalt, kaldırım gibi rutin belediyecilik hizmetlerimizi en güzel şekilde yapmak bizim görevimiz ama insana ve gelecek nesillere hizmet etmekte başlıca görevlerimiz arasındadır. Eğer neslin ıslahıyla ilgili çalışma yapmıyorsanız gelecekte sıkıntılı süreçler sizi bekler. Belediye olarak sanatsal ve kültürel alanlardaki tüm projelere destek sağlıyoruz. Kaymakamlık, Kamu Kurum Ve Kuruluşları, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile diyalog içerisinde gelecek nesillere yönelik faydalı çalışmaları hayata geçiriyoruz. İlçe Kaymakamlığımızın önderliğinde, Belediyemiz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün destekleriyle bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz kültürel projemiz kapsamında 20’in üzerinde yazarımızı ilimizde misafir edeceğiz. Kültürel etkinliklerde bizi yalnız bırakmayan İlçe Kaymakamlığımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Belediye personeline, bugünkü konferansımıza gönüllü destek veren İl Müftümüze, Hasan Dede ve Eşref Dede’ye ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

KAYMAKAM BABAHANOĞLU, “HZ. HASAN, HAKİKAT ERİ, GÖNÜL DOSTU VE AŞK YOLUNUN FEDAİSİDİR”

Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, “Hz Hasan bir hakikat için dünyevi makamları terk edip alemin sultanı olmuştur” dedi. Yazar Ahmet Turgut’a teşekkürlerini sunan Kaymakam Babahanoğlu, “Çok önemli bir hakikat erinin, gönül dostunun, aşk yolu fedaisinin anılması üzerine hazırladığımız konferansla projemizin başlayacak olması bizim için önemlidir. Hz. Hüseyin ne kadar hakikat için başkaldırıp o yolda can verdiyse, Hz. Hasan efendimizde bir hakikat için dünyevi tüm makamları terk etmiş manevi bir âlemin sultanı haline gelmiştir. İslam kardeşliği içindeki kavgaları bitirmiş ve kardeşlik hukukunu tesis etmiştir. İşte bunu en güzel şekilde anlatan hemşerimiz Ahmet Turgut’u bir program vesilesiyle dinlerken Belediye Başkanımızla “Ahmet Turgut’u ve söylemlerini kitlelerle buluşturma” düşüncesinde birleştik. 20 yazarımızın katılacağı projemize ilk olarak Ahmet Turgut ile başlıyoruz. Hemşerimiz bugünkü halka açık konferansı dışında iki gün boyunca altı okulda bine yakın öğrencimizle bir araya gelecek. Günümüzün tüketim toplumu, reyting kurbanı hayatlar burada da kendisini göstermiş oluyor ama olsun bizim için bir kişinin bile hakikati öğrenip yayması daha önemlidir. Ancak basın-yayın yoluyla bunun daha fazla kesime yayılacağı ve Hz. Hasan müstebatının o kutsal birlik ve beraberliğin, kardeşlik mesajının dalga dalga yayılacağına olan inancımız tamdır. Dedelerimiz şu anda aramızda, Ehli Beyt sevgisi hakikaten burada bize ayrı bir heyecan veriyor. Ehli Beyt fikri ve aşkı bize ayrı bir kardeşlik, ayrı bir bereket, ayrı bir akıl ortamı sağlamıştır” dedi.

AHMET TURGUT, “HZ.HASAN, PEYGAMBER EFENDİMİZİN KOPYASIDIR”

Kerbala’da şehit düşen Hz. Hasan’ın dedesi Peygamber Efendimizin kopyası olduğunu belirten Yazar Ahmet Turgut, “Hz. Hasan Efendimiz istese barış anlaşmasını yapmazdı, o esnada arkasında 10 bin kişi vardı, karşı tarafta ise 100 bin kişi bulunuyordu. 10 bin kişiye de gerek yok, Kerbala’da şehit 72 kişi diyoruz ya o Kerbala’da şehit olacak kadro İmam Hasan’ın da yanındaydı. O 72 kişi bir yana, yanında Hz. Hüseyin’de vardı. İki tane evladı-Zehra Medine’deki o sahnedeki gibi birbirine sarılsaydı, o kişinin o sahnesi bile karşı tarafı bitirirdi. Ama o sulha yürüdü istese Kerbala’yı 669’da 11 yıl öncesinde yaşattırabilirdi, bunu yapmadı. Çünkü o barışın yaşanması, o barışında insanlara bir delil bir ilke olarak kalması lazımdı. Bazı tarihçiler “O barış uzun sürmedi ki, 3-5 yıl sürdü” diyorlar ya doğrudur. Resullah’ın Medine vesikası da iki yıl sürdü, Hudeybiye’de 3-4 yıl sürdü. Resullah’ın barışlarından daha kısa ömürlü değildi, İmam Hasan’ın barışları. Her haliyle dedesinin yaptığı barışa benzer, çünkü kendiside her haliyle dedesinin kopyasıdır” dedi.

TURGUT,  “HZ. HASAN ŞAHADETİNİN AZAMETİNİ BİLE MUHATAPLARINA GÖSTERMEDİ”

Hz. Hasan’ın şehit edildiği anı anlatan Yazar Turgut,” Kerbala’da İmam Hüseyin kıp kırımızı şahadetini herkese gösterirken İmam Hasan’ın şahadeti “zehirletildi” diyerek geçiliyor. O sahneyi herkesin aklında canlandırması lazım “Suyu içiyor, şerbeti içiyor, içinde milyonlarca bıçak var, elmas tozu, boğazından aşağıya doğru inerken boğaz, yemek borusu ve iç organları paramparça oluyor. İmam Hüseyin’in kucağında üç gün çok kötü durumdaydı. İmam Hüseyin “Abim her öksürdüğünde ağzından ciğerleri dökülüyordu” diye o anı anlatıyor. Böyle bir şahadet ne Hz. Hamza’da var, ne Uhud’un şehidinde, ne de Kerbala şehidinde var, içi parça parça edilmiş, dıştan bakıldığı zaman tek parça yekpare. Şahadetinin azametini bile muhataplarına göstermiyor. Ben “İnciyim, sedefimin içindeyim, acımda kapalı, sırrımda kapalı, hikmetimde kapalı diyor” dedi.

Kerbala’daki tarifi imkânsız acılar, Hz. Muhammed ( S.A.V. ) torunlarından Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin’in şehid edilmesi ve Kerbala zulmünün sebepleri üzerine uzun yıllardır çeşitli araştırmalar yapan ve kitaplar yazan Ahmet Turgut’un Hz. Hasan ile ilgili verdiği konferansta duygu dolu anlar yaşandı. Yazar Turgut’un Peygamber Efendimizin büyük torunu Hz. Hasan’ın hayatı, insanlığa bıraktığı toplumsal ve bireysel miras, günümüzde yaşanan olayların nedenlerine ilişkin verdiği bilgiler büyük ilgiyle takip edildi.

Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, konferansın sonunda Ahmet Turgut’a, kayısı paketi hediye etti. Yazar Turgut, konferans bitiminde kitaplarını imzaladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız