SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Peygamberimizin Ramazan Günleri'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin Ramazan ayı dolayısıyla düzenlediği konferanslardan sonuncusunda Araştırmacı- Yazar Mehmet Paksu tarafından "Peygamberimizin Ramazan Günleri" anlatıldı.

Konferansla ilgili Belediye Basın bülteni şöyle:

"Malatya Belediyesi’nin Ramazan Ayı konferanslar serisi geçtiğimiz hafta düzenlenen “Vahiy ve Sanat” konulu konferansın ardından, Araştırmacı-Yazar Mehmet Paksu’nun konuşmacı olarak katıldığı “Peygamberimizin Ramazan Günleri” konulu konferans ile devam etti.

27 Eylül Perşembe günü Teravih namazından sonra Halk Eğitim Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa, Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, bazı daire müdürleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı H. Cemal Akın, bin aydan daha hayırlı olan Ramazan ayının ruhuna uygun bir şekilde kutlanması için bu tür etkinlikler düzenlediklerini belirterek, “Bu programlarla Ramazan iklimini biraz daha yakından solumamıza katkıda bulunmuş oluyoruz” dedi.

İslamın temel kaynağı olan Kuran’ın anlaşılmasında Peygamberimizin sünnetinin çok önemli bir yeri bulunduğunu ifade eden Belediye Başkanı H. Cemal Akın, “O’nun doğumu ve dünyaya teşrifi, bir anlamda insanlığın da yeniden doğumu demektir. Bugün O’nu ne kadar biliyorsak o kadar mutlu, ne kadar yakından tanıyorsak o kadar huzurlu ve yine onun hayatına ne kadar muttali olabiliyorsak o kadar da bahtiyarız, demektir. Ramazanı da, orucu da, diğer ibadetleri de ancak O’nunla tam olarak anlayabiliriz” dedi.

Ramazan ayını nasıl değerlendireceğimize ilişkin en büyük örneğin hiç şüphesiz Kur-an’ın kendisine nazil olduğu Peygamber Efendimiz olduğunu belirten Başkan Akın, “Bu nedenle Peygamberimizi çok iyi tanımalı, O'nu gençlerimize ve çocuklarımıza en güzel şekilde anlatmalıyız. Zira Yüce dinimiz İslâm'ın gerçek anlamda anlaşılması sürecinde Peygamberimiz'in bütün yönleriyle bilinmesi, gerekir.

Peygamberimiz olmadan İslâm Dini'ni tasavvur etmek mümkün değildir. Çünkü Hz. Muhammed, dinimizin inşa etmek istediği insanın canlı bir örneği ve ruhlarımızın derinliğinde yaşayan bir modelidir. Peygamberimizi tanımak ve tanıtmak, bütün zamanlar için önemli olmakla beraber, özellikle içinde yaşadığımız zaman diliminde bizim için daha da önemlidir. O'nu tanıyıp tanıtmak demek, doğrudan doğruya İslâm'ı insanımıza tanıtmak demektir” dedi.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın konuşmasının ardından, “Peygamberimizin Ramazan Günleri Konulu” konferansa geçildi.

Araştırmacı – Yazar Mehmet Paksu, konferansının başında eşinin Malatyalı olduğunu bu nedenle kendisini bir Malatyalı olarak gördüğünü belirterek, bundan büyük mutluluk duyduğunu, hatta çocuklarının da kendilerini Malatyalı olarak tanıttıklarını söyledi. Paksu ayrıca, Belediye Başkanı H. Cemal Akın’a ve ekibine Ramazan Ayı nedeniyle düzenlenen konferans vesilesiyle kendisini davet ettikleri için teşekkür etti.

1986 yılında Peygamberimiz Hz. Muhammed’in ahlaki yönlerini, daha sonraki süreçte de ibadetlerini yazmaya başladığını belirten Mehmet Paksu, “Kur’an da Peygamber Efendimiz ile ilgili çok sayıda ayet bulunmaktadır. Bu ayetlerde Rabbimiz bizlere en örnek kulu anlatmaktadır. Mirac’a çıkarken dahi peygamber Efendimiz ümmetini hatırlar ve onu arzeder. Bu tam bir ubudiyettir. Ubudiyet Peygamber Efendimizin kendisini Allah’a arzetmesidir.

Ramazan-ı Şerifin iman boyutunda; Alla-u Teala bizlere emir buyurduğu için, melekler bizlere dua ettiği için, Kur’an bize emrettiği için ve Peygamber Efendimiz oruç tutuğu için, oruç tutanın gideceği yer Cennet olduğu için imani yönü diyoruz. Orucun içinde namazı da var, Hac’ı da vardır.

Bu ay hayır ve hasenatın arttığı aydır. Peygamber Efendimiz “Bu ay yardımlaşma ayıdır, rızkları artırır” hadisinde buyurmaktadır ki bu ayda vereceğimiz zekatlarla bir yandan ibadetimizi yerine getirirken, bir yandan da rızkımızı artırmış oluruz. Yine Efendimiz, “Cömert Cennetin kapısını açar” buyurmaktadır. Karşılıksız yapılan yardım, hayır ve hasenat insanları Allah’a daha da yakınlaştırır” dedi.

Ramazan ayının bir diğer özelliğinin de Mağfiret olduğunu belirten Paksu, “Yüce Allah, bu ay içinde yapılan duaların, ibadetlerin tevbelerin kabul edilip affın bol olduğu bir ay olarak bizlere bildirmektedir. Gerçekten de Ramazan ayı içerisinde insanlar günahlardan sakınmakta daha çok ibadet etmeye başlamaktadır.

Peygamber Efendimizin Ramazan ayı nedeniyle bizlere hatırlattığı bir diğer önemli nokta da dedikodu ve gıybetin yanlışlığı, günah olduğu konusudur. Mümkün olduğunca dedikodu ve gıybetten uzak durmamız bizler için daha hayırlıdır.

Yine Cenab-ı Hakk, “Oruç bana aittir ve bunun mükafatını ancak ben veririm” buyurmaktadır. Oruç tutan insan gerçekten inanarak oruç tutarsa, Onun mükafatını yüce Allah fazla fazla vereceğini bildirmiştir. Peygamber Efendimiz de oruçta insanlar için iki sevinç olduğunu ifade ederek bunlardan birinin iftar anındaki sevinç olduğunu, diğerinin ise Rabbimize kavuştuğumuz anki sevinç olduğunu belirtmiştir.

Ramazan Ayı ile ilgili olarak Peygamber efendimiz Cennetten de bahsetmektedir. Birçok Ayet ve hadiste gerçekten inananlar için Cennetin dünyada olduğu bildirilmiştir. Mümin insanlar için dünya ve ahiret biraradadır. Biz dünyada ahiret için de çalışıyor ve yaptığımız ibadetlerde zaten ahireti yaşıyoruz” dedi.

Öte yandan Belediye Başkanı H. Cemal Akın, günün anısına Araştırmacı – Yazar Mehmet Paksu’ya kayısı kristali, kayısı ve Belediye yayınlarından oluşan bir kitap seti hediye ederken, Paksu konferansının ardından okuyucuları ile de bir araya gelerek kitaplarını imzaladı.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız