SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Peynirin Yanında Kayısı Yiyin"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:34:49
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 2. Anadolu Kitap Fuarı’na katılan diyetisyen Prof.Dr. M. Canan Efendigil Karatay, okullarda öğrencilere kayısı ve ceviz ikramının yeterli olacağını söyledi. 

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (MESOB) fuara katılan yazarlara verdiği yemek ikramına katılan yazar ve tanınmış diyetisyenlerden Prof.Dr. Karatay, burada MESOB Başkanı Şevket Keskin ve oda başkanları ile sohbet etti.

Prof. Dr. M. Canan Efendigil Karatay, kayısının önemine değinerek şöyle konuştu: ”Kayısı yenecek. Ama oturup siz bir kilo baklava yerseniz, üstüne de 1 kilo meyve yerseniz, üstüne de kayısı yerseniz, oldu mu? Kuru kayısı veya taze kayısı tüketilmeli. Ben hastalarıma söylüyorum, ‘en güzel şey, sabah kahvaltılarında beyaz peynirin yanında kayısı yiyin’ diyorum” Prof.Dr. M. Canan Efendigil Karatay, kayısı kompostosu yapılırken mutlaka şekerin eklenmemesini ve kayısıdaki şekerin yeterli olduğunu aktardı.

Keskin’in ekmek israfı ile ilgili sorusuna da yanıt veren Prof. Dr. Karatay, Avrupa Birliği’nin hazırladığı rapora göre Türkiye’de yıllık kişi başına 200 kilo ekmeğin tüketildiğini söyleyerek, beyaz unun şekerden de tehlikeli olduğunu ve ekmeğin mümkün olduğunca az tüketilmesi gerektiğini ifade etti. Kilo vermek isteyenlerin, tansiyonu yüksek olanlara, felç geçirenlere, şekeri yüksek olanlara kesinlikle ekmek tüketmelerini yasakladığını ifade eden Prof.Dr. Karatay, şöyle konuştu: “İbni Sina diyor ki, ‘Günde iki öğün yiyeceksiniz, üçüncü öğün hastalıktır.’ Hazreti peygamberde biliyorsunuz iki öğün yiyordu. Ben sadece eskileri hatırlatıyorum.” Keskin’in okullarda çocukların gıda tüketimi ile ilgili sorusuna da yanıt veren Prof.Dr. Karatay, “Okullar çok önemli. Gençlerin sağlığı çok önemli. Çok sağlıklı yemeleri lazım. Pakete girmiş hiçbir şey yemeyecekler. Ne yiyecekler peki? Gün kurusu kayısı ve beraberinde ceviz yiyecekler, doğal ayran ile birlikte” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız