SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Peyzaj 44'e Devam

A- A+ PAYLAŞ

Peyzaj 44 Projesi çerçevesinde, Coğrafi Bilgi Sistemi veri tabanı oluşturulmakta olduğu bildirildi.

Uzmanların ilk aylık çalışmayı tamamladıkları bildirilirken, İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nden şu bilgi verildi:

"GİB(Coğrafi Bilgi Sistemi) yardımıyla belirlenecek doğal ve kültürel varlıklarımızın korunarak gelecek nesillere aktarılması için envanterin çıkarılarak bir bilgi bankası oluşturulması, böylece Malatya ilini diğer illerden ayıran ve farklı kılan belirleyici etmenler ortaya çıkarılarak ilgili kurumlar tarafından değerlendirilmesini sağlayan proje çalışması devam ediyor.

Malatya il özel idaresi olarak proje kapsamında elde edilecek verilerden; stratejik plan, çevre düzeni planı, kırsal alan imar planı, kıyı-kenar çizgisi çalışmalarında yararlanılması hedeflenmektedir.

Malatya ilinin bu proje kapsamında TÜBİTAK tarafından Türkiye’de pilot il olarak seçilmesine ve diğer illere de model oluşturmasına karar verilmişti.

Ankara Üniversitesi Öğretim görevlileri Prof.Dr. Halim Ersin, Prof.Dr. Şükran Şahin, Yrd. Doç. Ekrem Kurun ve İl Özel İdaresi adına Koordinatör Basri Dağdelen tarafından çalışmaları sürdürülen projenin ilk aylık çalışmaları kısmı tamamlandı. Bu konuda Malatya İl Valiliğine, İnönü Üniversitesi çalışma kuruluna, Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine, Tarım il Müdürlüğüne, Meyvecilik Araştırma Enstitüsüne bilgi verilerek görüş alış verişinde bulunuldu.

Malatya il Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er’i makamında ziyaret eden heyet, 1 Mayıs 2011 tarihine kadar alan çalışmalarını bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Bu tarih bitiminden sonra da 180 gün içinde arazi çalışması yapılarak, bu çalışmaların sayısal ortama atılması sağlanacağını, elde edilen çalışmalar böylelikle verilere dönüştürülecek yapılan bu çalışma ile Malatya il Özel İdaresin görev alanı içindeki coğrafi bilgi sistemi veri tabanı oluşturulacağı belirtildi. Yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er ile görüş alışverişinde de bulunuldu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız