SON DAKİKA
SON DEPREMLER

PFDK 'Mehmetçik'e Destek Seremonisi'ne Ceza Vermiş!.

0
Güncellendi - 2018-02-02 18:11:58
PFDK 'Mehmetçik'e Destek Seremonisi'ne Ceza Vermiş!.
A- A+ PAYLAŞ

  • PFDK'nın E.Yeni Malatyaspor'a verdiği "zaman çizelgesine uyulmaması" cezasının, maçtan önceki Mehmetçik'e destek seremonisi  nedeniyle olduğu öğrenildi.

AKP Malatya Milletvekili, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin, son maçta Evkur Yeni Malatyaspor taraftarının  v salavat eşliğinde, saygı duruşu ve  Mehmetçik selamı ile Afrin’deki askere destek vermesi ve bundan dolayı maçın birkaç dakika geç başlaması nedeniyle Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Evkur Yeni Malatyaspor’a 15 bin TL ceza vermesine tepki göstererek, Türkiye Futbol Federasyonu ile görüştüğü öğrenildi.

Süper Ligin 19.haftasında geçtiğimiz 28 Ocak Pazar günü Malatya’da oynanan Evkur Yeni Malatyaspor-Demir Grup Sivasspor karşılaşmasının başlangıç düdüğünden taraftarlar hemen önce salavat eşliğinde saygı duruşu ve asker selamıyla, Afrin’deki Mehmetçik'e destek vermişti. Geçtiğimiz hafta içinde, EYMS- Sivas maçında staddan Mehmetçik'e selam gönderilmesi yolunda duyuru yapan taraftar gruplarının maç günü stadda gerçekleştirdikleri bu desteğe sahada bulunan bazı futbolcular da katılarak selama durmuşlardı. Bu durumun, maçın TFF temsilcileri tarafından rapor edildiği öğrenildi.

Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), geçtiğimiz Pazar günü Yeni Malatya Stadı’nda oynanan ve ev sahibi takımın 1-0 galibiyetiyle sonuçlanan Evkur Yeni Malatyaspor’a vermiş olduğu cezanın bir bölümünün taraftarın ve futbolcuların Türk Silahlı Kuvvetlerinin Zeytin Dalı Harekatına destek ve moral vermek için 1 dakikalık saygı duruşu ile Mehmetçik Selamı göndermesi nedeniyle maçın geç başlamasından kaynaklandığı bildirildi. PFDK’nin kararında bu durum şu şekilde yer aldı: “Aynı müsabakada EVKUR YENİ MALATYASPOR Kulübünün, müsabakada zaman çizelgesine uyulmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 15.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına…”

PFDK kararlarının açıklanmasının ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin, Türkiye Futbol Federasyonu yöneticileriyle görüşerek sert bir ifadeyle tepkisini dile getirdiği ve Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na da tepkisini de ilettiği öğrenildi. Tüfenkci’nin ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonundan bu konuda bir açıklama beklediğini ilettiği de öğrenildi.

PFDK, EYMS- Sivas maçıyla ilgili olarak taraftarın neden olduğu saha olayları gerekçesiyle kulübe 45 bin TL para ile bir sonraki maçta güney kale arkası biletli taraftara tribüne girişlerinin engellenmesi cezası vermiş, ayrıca da 'zaman çizelgesine uyulmaması' gerekçesiyle de 15 bin lira para cezasına hükmetmişti.

TEPKİLER..

Cezaya, aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz'in de bulunduğu çok sayıda kişi ve kurum sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

FOTOĞRAFLAR: Yeni Malatya Stadı'ndaki Mehmetçik'e Selam görüntüleri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • eyyupk (6 yıl önce)
    aynı ceza sivas tarafına da kesilmiş bu hürmetin bir ayakkabı bağcığı kadarda mı değeri yok
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZOĞLU 44 (6 yıl önce)
    İLK DEFA VELİ AĞBABA'NIN DOĞRU BİR FAALİYET İÇERİSİNDE DOĞRU BİR SÖZ ETTİĞİNE ŞAHİT OLUYORUM! TEBRİK EDİYORUM AFERİN GÜZEL GELİŞMELER VAR! DARISI DİĞERLERİNİN BAŞINA İNŞALLAH....
    0
    0
    Yanıtla
  • ertan (6 yıl önce)
    Bu federasyondan hersey beklenir
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    PFDK nın saçma sapan olan bu kararını kınıyorum.Bu kararlara imza atan başkan ve yönetime yazıklar solsun.Türk fotbdlu bu yöneticiler olduğu sürece gelişmesi mümkün değildir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    HIC MI VICDAN KALMADI UTANMA HIC YOK SEHITIMIZ MEKANIN CENET OLSUN AILESININ VE BÜTÜN TÜRKIYENI BASI SAG OLSUN NEDEN CEZA VERDINIZ DIYE SORSALAR NE CEVAP VERECEKSINIZ NE DIYECEKSINIZ BU KADAR DA COK FAZLA UTANIN UTANIN YUUUUHHHHH
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam (6 yıl önce)
    FEDERASYON BAŞKANI KENDİNE GEL. BİZ MALATYA LIYIZ.HAKSIZLIĞA GELEMEYİZ. MALATYALI HAKKINI NASIL ARIYOR BU HAFTA MAİLLERDEN TWİTERLERDEN GÖRÜRSÜN. MALATYALI 15 000 LİRANIN HESABINI SSANA SORAR. O CEZAYI İPTAL EDİN. ADALET YERİNİ KISA ZAMANDA BULACAKTIR.
    0
    0
    Yanıtla
  • HAYDİ ARKADAŞLAR HAKKIMIZI ARAMAK İÇİN BİLGİSAYAR BAŞINA GEÇİP MAİL BOMBARDUMANINA TUTALIM TÜRKİYE BİZİ GÖRSÜN.
    0
    0
    Yanıtla
  • metin (6 yıl önce)
    bu ceza bizim için onurdur kulüp yönetiminin bu cezayı kulübün girişine stadın girişine kısaca heryere onur madalyası gibi asması gerek tescillenmiş tarihe geçmiş bir harekatın varsın cezasını kessinler.aynısını bir sonraki maçta yine yapın yine ceza kessinler bir sonraki maçta yine yapın sonuna kadar afrinde mehmetçik zafere ulaşıncaya kadar varsın ceza kessinler bizim için onurdur.
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahiM44 (6 yıl önce)
    Kimlerin vatansever oldugu ortada federasyonun vatan asker sevgisi bu kimler ülke futbolunun başında
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan Öztan (6 yıl önce)
    Anlaşılan Yeni Malatyaspor TFF Disiplin Kurulunun kara listesinde.Her zaman söylüyorum,en küçük bir bahane ile EYMS'ye ceza vermeyi alışkanlık haline getirdi.Mehmetçik Afrin'de terör örgütleriyle savaşırken tüm maçlarda mehmetciye moral verme amaçlı saygı duruşuna ceza verilirmi.İnanın bu durum başka bir şehirde olsaydı,TFF Disiplin Kurulu es geçerdi.Bu duruma ülkemizdeki tüm takımlar tepki göstermelidir.TFF Disiplin Kurulu yaptığı hatayı anlayacak ve sonunda tükürdüğünü yalayacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alev Çelebi (6 yıl önce)
    Bakın şimdi, haberin nasıl yalan olduğunu açıklayacağım ve Malatyamızın yanında dik duruyormuş gibi gösterip korkak insanları size deşifre edeceğim. Öncelikle malatyahaber.com'un her haberinin başarılı ve özgüvenle hazırlandıkları emek verildikleri için teşekkür ederim. bu tip siteler her ilde olması lazım. 1 - şimdi veli ağbabasından tutunda yok TFF yi aradık konustuk ceza için sitem ettik, yok biz solcu olarak malatyanın yanındayız, TFF yi aradım görüştüm kızdım azarladım gibi yalan ve sahte yüzleri insanları gördükçe inanın üzüldüm. 2 - madem bu insanlar vekiller bakanlar başbakanlar TFF yi aradı görüştü kızdı bağırdı çağırdı da malatyaspor'un 1 dakikalık asker selamı verdiği için ceza kesilmediğini söylememiş mi TFF ? Hadi söylemedi Cezanın neden kesildiğini de mi söylememiş. 3 - malatyahaber.com'un TFF ile bağlantısı olmayabilir Malatyaspor başkanı bu konuda neden sessiz ve neden ceza kesildiğini açıklamıyor da malatyanın ayaklanmasını bekliyor ? 4- bu olaydan kendini malatya halkının yanındaymış malatyasporun yanındaymış gibi gösterenlere yazıklar olsun. 5 - neden ceza kesildiğini önemli kaynaklarım bana söyledi. malatyaspor yönetimi veya TFF yi arayan sağcı solcu Milletvekillerimiz ve bakanlarımız DOĞRUSUNU AÇIKLASIN. Haa Aramadılarsa TFF Yi Arasınlar Doğrusunu Öğğrensinler. 1 Dk Maç Geç Başladı Diye mi Kesilmiş Yoksa Stada Çıkılmasından Dolayı mı kesilmiş ÖĞRENSİNLER. Malatya halkı YEMİYOR İNANMIYOR DEDİKÇE NEYİ ZORLUYORSUNUZ ?
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖzMalatyasporlu (6 yıl önce)
    Bu cezayı verenler Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Futbol Federasyonu olamaz tüm Türkiye den özür dilemeleri gerek ayrıca orada kahramanca mücadele eden ordumuza büyük bir saygısızlık kınıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Hilmi YUMRUTEPE (6 yıl önce)
    Böyle bir günde saygı duruşunda ve destekte bulunmayacağız da ne zaman bulunacağız ?. T.F.F. yetkililerinden Ceza vermeye gayret edenleri şiddetle kınıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • şevket bübek (6 yıl önce)
    geçmişte hakemler çeşitli nedenlerden dolayı tamamen kendi egolarını tatmin etmek adına 5 dakika maçları geç başlattılar. o zaman federasyon neden hakemlere ceza vermedi,ayrıca her hafta maçlar tam saatindemi başlıyor.çok merak ediyorum federasyon un kelime,i tevhitmi zoruna gitmiş yoksa sınırlarımızın güvenliği için canlarını ortaya koyan askerler için verilen selammı.bu konunun üstüne gidilmesi lazım .bu maçın gözlemcilerinin kim olduklarınında araştırılması lazım.saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (6 yıl önce)
    Bayrak açmadan da ceza verseydiniz ya. Gerçek yüzünüz ortaya çıkardı. 15 dakika maçı geç başlatanlara ne yaptınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (6 yıl önce)
    Tek kelimeyle rezalet. Bunlar bu ülkenin vatandaşı değil galiba. Federasyon başkanı bugün istifasını vermeli. Yeter artık be içimizdekilerimi yenelim-dışarıdakilerlemi uğraşalım. rabbim sonumuzu hayreyleye. Bu tür kararlar ruhumuzu incitiyor beyler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet genc (6 yıl önce)
    Valla hı yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • HAS (6 yıl önce)
    Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından Evkur Yeni Malatyaspor’a verilen 15 bin TL cezayı ya istifa et ya cezayı iptal et yada PFDK kendi ödesin
    0
    0
    Yanıtla
  • ali cengiz (6 yıl önce)
    Geçtiğimiz hafta sivasta oynamnası gereken Sivas belediye spor ve Amet spor 2.ci lik kırmızı gurup müsabakasında sahaya bu hafta zorunlu olarak federasyon pankartı olan KALBİMİZLE DUALARIMIZLA MEHMETCİĞİN YANINDAYIZ PANKARTI ile sahaya çıkmamk için maça cıkmadığı kamuoyunda dilendirilen bir müsabakada Amet spora 3 puan silme ve hükmen mağlubiyet cezası veren tff acaba gecen hafta sahaya cıkmayan Amet spora bu hafta o pankartı taşıta bilecekmi eğer o pankartı bu hafta iç sahada oynayacağı müsabakaya çıkarken o pankartla çıkarta biliyorsa tff ve onun temsilcileri helal olsun sivastaki müsabakaya deplasmandaseyircileri almıyor diye müsabakaya cıkmadıklarını beyan eden Amet spor yöneticileri kamuoyunda bir özür dileyerek bu hafta diyarbakırda oynayacakalrı müsabakada cıkmaları gerek tff temsilcisinin tamamen işgüzarlığından kaynaklanan bu tutumunu şidetle kınuıyorum stadı dolduran 10 binlerce taraftarın her iki takım futbolcu ve teknik ekibin müsabaka hakemlerinin ve güvenlik güçlerinin gönüldden katıldığı böyle bir saygı selamalamsına cezayı laik gören tff disiplin kurulu böyle bir hasas ortamda canları pahasında operasyonda bulunan mehmetciğimize gösterilen bu saygı selamını ceza ile cezalndırıyorlars yazıklar olsun en kısa zamanda türk spor kamu oyunda özür dilemeleri gerek bunların yaptığı bu uygulama Evkur Yeni Mlatya sporu cokta etkilemez varsa bir aksaklık bunun uygulama anındaki niyet göz önünde bulundurulmalıdır aksi halde bu uygulama ile Afrinde şehit düşen mehmetçiklerimizin kemikleri sızlar ve orda gece gündüz canı pahasına mücadele eden mehmetciklerimize büyük haksızlık etmiş olurlar tekrar söylüyorum erdemli insanlar ise derhal kamu oyundan özür dileyip aynı gün görevlerinden istifa etmeleri gerek Futbol federasyon temsilciliği yapmış biri olarak uzun yıllar malatya sporda yöneticilik yapan biri olarak bu uygulamadan utanç duyuyorum ve nefretle kınıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Milli.olsalar.bu.konuda.ceza.yazmazlar
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (6 yıl önce)
    KINIYORUM SİZİ. SİZ KİMİN FEDERASYONUSUNUZ? İSTİFA!!!!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Eyyup (6 yıl önce)
    Skandal ya nedir bu utanıyorum hakemler ve federasyon milli değilmi
    0
    0
    Yanıtla