SON DAKİKA
SON DEPREMLER

PFDK'dan F.Bahçe'ye Tarihi Ceza..!

A- A+ PAYLAŞ

Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu(PFDK) bugün yaptığı toplantıda F.Bahçe-Beşiktaş derbisi ve sonrasında çıkan olaylarla ilgili olarak sarı lacivertlilere ceza yağdırdı.

PFDK, yaklaşık 3.5 saat süren toplantının ardından Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a 1 yıl, asbaşkan Ali Koç'a 2 yıl, teknik direktör Arthur Zico'ya 1 maç hak mahrumiyeti ve Aurelio'ya 2 maç oynamama cezası verdi. Fenerbahçe Kulübü ise 1 maç seyircisiz oynama cezasına çarptırıldı.

Kurul, Aziz Yıldırım'a, Feberbahçe-Beşiktaş derbi maçının hakemi Selçuk Dereli'nin raporu doğrultusunda 1 yıl hak mahrumiyeti cezası kesti. Karşılaşma sonrası Merkez Hakem Kurulu (MHK) ve Futbol Federasyonu'na yönelik sert sözleri nedeniyle asbaşkan Ali Koç'a da 2 yıl hak mahrumiyeti cezası verildi.

PFDK ayrıca Şükrü Saracoğlu Stadı'nın özel otoparkında Beşiktaşlı Ricardinho'ya saldıran milli oyuncu Mehmet Aurelio'ya 2 maç ve basın toplantısında federasyonu ağır bir dille eleştiren teknik direktör Zico'ya 1 maç ceza verdi.

Saha olayları ve kötü tezahürat nedeniyle ise Fenerbahçe Kulübü'ne 1 maç seyircisiz oynama ve 30 bin YTL para cezası çıktı. Beşiktaş Kulübü de 25 bin YTL para cezası aldı.

Öte yandan, kırmızı kart gördükten sonra hakeme hakaret eden ve saha dışına çıkmamakta direnen Fenerbahçeli Lugano ve Mehmet Aurelio'ya ırkçı sözlerde bulunduğu iddia edilen Beşiktaşlı Ricardinho'ya ceza çıkmadı.

F.Bahçe, Turkcell Süper Lig'in 32. haftasında sahasında Trabzonspor ile yapacağı karşılaşmayı boş tribünler önünde oynayacak.

İŞTE CEZALAR

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım: 1 yıl hak mahrumiyeti ve 20 Bin YTL
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Murat Özaydınlı: 6 ay hak mahrumiyeti ve 10 Bin YTL
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç: 2 yıl ve 30 BİN YTL
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Mahmut Uslu: 1 ay hak mahrumiyeti

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız