SON DAKİKA
SON DEPREMLER

PFDK'dan ''İddaa'' Cezaları..

A- A+ PAYLAŞ

Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), geçen sezonki Akçaabat Sebatspor-Kayserispor maçında yaşanan yasa dışı bahis skandalına adları karışan futbolculardan Trabzonsporlu Gökdeniz Karadeniz'e 10, Ogün Temizkanoğlu (Akçaabat Sebatspor), Bayram Toysal (Kayserispor) ve Metin Aktaş'a (Kayserispor) 12'şer, Ali Şen Kandil'e de (Kocaelispor) 8 ay müsabakalardan men cezası verdi.

PFDK'nın, federasyonun Levent'teki binasında gerçekleştirdiği toplantının ardından açıklama yapan kurul başkanı Adnan Türkkan, ayrıca Gökdeniz'e 60, Ogün, Bayram ve Metin'e 15'er, Alişen'e de 10 bin YTL para cezası verildiğini bildirdi.

Gökdeniz'e, meydana gelen olaylardaki yönlendirici ve teşvik edici tutumu dikkate alınarak önce 15 ay müsabakalardan men ve 90 bin YTL para cezası uygulandığı, ancak kurul karşısındaki tutum ve davranışları ile samimi itirafları dikkate alınarak, bu cezada indirime gidildiği belirtildi.

Kurul, halen Kocaelispor'da forma giyen Ali Şen'e ise önce 12 ay müsabakalardan men ve 15 bin YTL ceza uygularken, aynı gerekçelerle bu cezada indirim yaptı.

PFDK, bu futbolcuların yanısıra olay tarihinde Trabzonspor Kulübü masörü olan Murat Şahin ve kulüp malzemecisi Özkan Saraç ile Akçaabat Sebatspor Kulübü Doktoru İlhan Günaydın'a 12'şer ay müsabakalardan men ve 2 bin 500'er YTL para cezası verdi.

Bu arada futbolculara verilen cezalar, alınan tedbir tarihinden itibaren geçerli olacak. Diğerlerinin cezası ise karar tarihinden itibaren başlayacak.

KURUL AÇIKLAMASI

Adnan Türkkan açıklamasında, soruşturma konusu olayları sonuna kadar takip, araştırma ve sorumluları cezalandırma kararlılığına karşın, yasal mevzuat gereği, yeni delillere ulaşamamaları, ilgili özel veya kamu kuruluşlarından bilgi ve belge talebinde bulunamamaları nedeniyle, soruşturmayı kısıtlı imkanlarla gerçekleştirdiklerini ve dosyadaki mevcut bilgi ve belgeler ışığında karar verdiklerini söyledi.

Türkkan'ın açıklaması şöyle:
"Kurulumuz, gerek delil yetersizliği nedeniyle cezalandırmadığı kişiler, gerekse soruşturma sırasında tespit edilemeyen ihlaller nedeniyle, soruşturmanın konusu olaydaki disiplin ihlallerinin ayrıca ceza hukuku açısından suç teşkil edebileceği hususu da dikkate alınarak soruşturmanın özellikle yetkili Cumhuriyet savcılığı tarafından yürütülmesi halinde ortaya çıkabilecek yeni deliller ve belgeler karşısında ortaya çıkacak sorumlu kişilerin de kurulumuza sevk edilmesi ve bu çerçevede soruşturmaya devam edilmesi gerektiği inancındadır.

Kurulumuz bir adli kovuşturma mercii olmadığı için, tabi olduğu hukuk kuralları çerçevesinde olayın yalnızca bir kısmını açığa çıkarabilmiş ve olayı, sınırlı hukuksal olanaklarla elde ettiği deliller ve tabi olunan hukuk kuralları çerçevesinde değerlendirmiştir. Delil elde edilemeyen veya eldeki delillerin yetersiz bulunduğu noktalarda, hukukun zorunlu bir gereği olarak, herhangi bir yaptırım uygulamasına gitmemiştir. Konunun, adli mercilerce yapılacak soruşturma ve koğuşturma sonucunda büyük ölçüde aydınlanacağı ve teknik anlamda suç teşkil etsin etmesin, bu soruşturma ve koğuşturma dolayısıyla elde edilen delillerin yeni açılacak disiplin soruşturmalarında kullanılacağı hususunda bir kuşku bulunmamaktadır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız