SON DAKİKA
SON DEPREMLER

PFDK'dan Osman'a Ağır Ceza

0
Güncellendi - 2017-03-18 00:26:51
PFDK'dan Osman'a Ağır Ceza
A- A+ PAYLAŞ

Cumartesi günü İstanbul'da oynanan ve Evkur Yeni Malatyaspor'un 2-1 kazandığı Şanlıurfaspor maçında kırmızı kart gören Osman Fırat 3 maç oynamama, EYMS de 7 bin 500 TL para cezasıyla cezalandırıldı.

Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun, cezalara ilişkin açıklaması şöyle:

"EVKUR YENİ MALATYASPOR Kulübünün, 11.03.2017 tarihinde oynanan EVKUR YENİ MALATYASPOR - ŞANLIURFASPOR TFF 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 7.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı EVKUR YENİ MALATYASPOR Kulübü sporcusu OSMAN FIRAT'ın, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle takdiren 3 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 6.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına.."

Aynı karşılaşmada Osman'la birlikte kırmızı kart gören Şanlıurfalı Artun Akçakın'a da 2 müsabakadan men ve 4 bin 500 TL para cezası çıktı.

Karşılaşmanın 90. dakikasında Şanlıurfaspor'lu futbolcuların yolaçtıkları itişme sırasında bu kulübün oyuncusu Artun kırmızı kart görürken, hakem pozisyonla direkt ilgisi olmayan Osman Fırat'a da kırmızı kart göstermiş ve Osman'ın kartı hakemin "dengeleme" çabası olarak yorumlanmıştı.

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Hulki kır. (7 yıl önce)
    AYIP VE GÜNAH. Haksızlık yanlı bir karar. Ama taraftarları mız dikkat etsinler ceza almamak için. Bundan sonra masa başı oyunlara dikkat.....
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasporlu (7 yıl önce)
    Böyle bir skandal karar olabilir mi ya adam kafa atsın 2 maç alsın Osman 3 maç. Ayıptır günahtır bu nası bir adalettir ?
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyup (7 yıl önce)
    urfalı oyuncu herkese saldırdı 2 maç Osman bir şey yapmadı 3 maç
    0
    0
    Yanıtla
  • zafer (7 yıl önce)
    Sevgili hocam ve değerli futbolcu kardeşlerim aman dikkat PFDK artık antremanlarınızı izleyip ordaki hal ve hareketlerinize bile 5-10 maç ceza verebilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (7 yıl önce)
    Ey TFF; Urfa maçına nasıl bir gözlemci yolladınız ki, hakemin olayı dengelemek için Osman'a göstermiş (Sarı kart bile fazla olurdu) olduğu kırmızı kartın karşılığı olarak 3 maç men ile 7.500,00 TL para cezası veriyorsunuz. Oysa ki kırmızı kartı direkt haketmiş futbolcuya da tam tersine 2 maç men cezası vermişsiniz. Yoksa siz başka bir alemde mi yaşıyorsunuz...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • e.k. (7 yıl önce)
    Adamın kartı hatalıyken cezası da fiziki müdahale yapan oyuncudan daha ağır geldi. Para ihtiyacı falan var herhalde bir yerlerde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (7 yıl önce)
    Adaleti şaşmayan bu pfdknın kaçıncı haksız kararı.
    0
    0
    Yanıtla