SON DAKİKA
SON DEPREMLER

PFDK'dan Tribün Kapatma Cezası

0
Güncellendi - 2017-01-19 17:32:33
PFDK'dan Tribün Kapatma Cezası
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor’a, Mersin İdmanyurdu karşılaşması öncesi Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’ndan (PFDK) kötü haber geldi.

PFDK’dan yapılan açıklamada, KAPALI A,B bloka giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verildi.

PFDK’nın açıklaması şöyle: “EVKUR YENİ MALATYASPOR Kulübünün, 14.01.2017 tarihinde oynanan EVKUR YENİ MALATYASPOR - SİVASSPOR TFF 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle FDT'nin 53/3. Ve 53/4. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan KAPALI A,B bloka giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir.”

Aynı maçta Sivasspor’a da ceza geldi.

PFDK’dan yapılan açıklamada, “SİVASSPOR Kulübünün, 14.01.2017 tarihinde oynanan EVKUR YENİ MALATYASPOR - SİVASSPOR TFF 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/3. Ve 53/4. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan MİSAFİR TRİBÜNE giriş yapan seyircilerin misafir müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir” denildi.

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • YORGUN (7 yıl önce)
    Futbolun tatlı rekabet içinde bir sosyal faaliyet olduğunu artık öğrenmemiz gerekirken biz toplum olarak maça stres atmaya gidercesine haftanın tüm olumlu olumsuz yansımalarını maç seyrederken küfür,hakaret ederek kendilerini rahatlattıklarını psikolojik olarak beyinlerine yer etmişler.oysa maçı izlerken taraf olduğun takıma zarar vermemek adına daha mantıklı davranarak coşman gereken yerde coşkunu gösterirken gerek kendi takımın gerekse rakip takımın şahsında kabul etmediğin bir gelişme olduğunda küfür ederek değil alkışla veya sessiz kal kalki o oyuncu bu alkışın anlam ve önemini daha iyi anlasın hatalar tüm canlılar için geçerlidir hatalar olacakki doğruları bulalım bulurken bağırarak hakaret ederek değil böyle olursa tamamen kaybeden o takımın şehri ve halkı olur.futbolcu bugün vardır yarın yoktur.o nedenle caza almak yerine en iyi taraftar topluluğu olma yönünde karar almamız gerek ve bizlerin rakipleri olan takımları MALATYA dan alkışlarla gönderelim yensin veya yenilsin bizler küfür ederek takımın galip gelmesini sağlayamayız tam aksine düşüşüne neden oluruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 yıl önce)
    Protokole niye laf atıyosun birader! 1-2 sefer kapalı vip de oturdum. Millet ağzına geleni sayıyor. Protokolde kimseden küfür falan duymadım. Zaten millet protokolün yanında istese de küfü edemez. Az biraz mantıklı düşünün. Gözlemciye dışarı dışarı diye bağırınca ne geçti elinize? Sahada yaşanan olaylarla gözlemcinin ne alakası var? Siz adama dışarı diye bağırırken adam gıcık oldu ve dışarı diye bağıranları dışarı attırdı. İyi mi oldu şimdi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (7 yıl önce)
    Bizim sahipsizliğimiz artık dillere destan oldu. Hakemi, gözlemcisi ile federasyon saldırıyor. Bu kadar baskı sonunda tribün olaylarını doğurur. İleri gelenlerbu ayak oyunlarına dur demeli ve masaya yumruğu vurmalıdır. Tüm Vekiller parti demeden toplu bir açıklama yapsınlar. Bu federasyon ile çıkmamız hayal olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuzca (7 yıl önce)
    bu yönetimin hatası.. 100 kişilik bedavacı taraftar gurubunun kapalıda ve kombine koltukların olduğu tribünde ne işi var.. lütfen bu taraftar gurubu açık yada maratona yönlendirilsin.. onlar küfrediyor cezayı biz ödüyoruz..
    0
    0
    Yanıtla
  • mus (7 yıl önce)
    Kufur,etmekle,hakeret,etmekle,hakeme,hakeret Etmekle,mac,kazanilmaz,herzaman,kayip,eden Yenimalatya,spor,olur,madi,vemanevi,onun Icin,birakin,bu,tur,hakaretleri,malatya,halkina Yakismiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (7 yıl önce)
    Kombine olan arkadaşlar geçen hafta kartı bloke edilmemiş arkadaşlara bir maçlığına transfer yapabilirler.Şu anda ben oğlumun adına onay aldım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz karaca (7 yıl önce)
    Tribün kapatma cezası oldukça yersiz bir ceza Küfürü hiç sevmem kapalı A daydım pek küfür dumandım bir iki Sivaslılar la küçük atışma bununda fazla önemli olmadığını düşünüyorum hele hele hiç alakası olmayanların suçu ne
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (7 yıl önce)
    Bu lig bize çok geliyor.Kendi sahamızdaki her maçtan sonra ceza geliyor.Kendini bilmez saygısız sekiz on kişi marifetmiş gibi ana avrat küfür ediyor,sonra bütün tribünün başı yanıyor.Adama olmayız vesselam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eray (7 yıl önce)
    Böyle ceza olmaz kardeşim bende kapalı B deydim ağzımdan tek kötü söz çıkmadı neden beni bloke ediyorlar madem küfür edeni bulamiyorlar passolig neyin nesi, bu kadar kısıtlama ile ben bile çok sevdiğim takımımın maçına gidemiyorum, benim hakkım yeniyor yetkililere sesleniyorum benim gibi küfür etmeyenlerin suçu ne küfür edeni bulmak için bu köhne stadyuma 5 milyon TL passolig sistemi kurdurdun bul o halde benim hakkımı yeme, ayrıca bir iki homurdanma vardı b tarafında küfür yok denecek kadar azdı bu resmen hak ihlali şampiyonluğa oynayan bir takıma doğrama yapıyorlar, maç boyunca küfür eden sivas lilar ceza aldımı acaba, nerede bizim siyasilerimiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben de B VİP de oturuyorum.Küfür oldu ama toplu halde olmadı.Sadece gözlemci dışarı diye bağırdılar.Kimin kimi dışarı ettiğini gördük.Gözlemci ve temsilciler maç bittikten sonra yarım saat tutanak tuttular gözümüzün içine baka baka etmedikleri küfür kalmadı.Bilhassa protokol tribünün de oturanlardan rahatsız olmuşlar.Gözlemci diyor ki yanımızda,önümüzde,arkamızda oturanlar gözümüzün içine baka baka küfür ediyorlar,bu nasıl protokol tribünü.Ama cezayı yiyen sadece maç izlemeye gelen bizleriz.Şeref tribünü önüne gelenin oturduğu tribün haline gelmiş
    0
    0
    Yanıtla