SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Pide Hariç, Zorunlu..'

A- A+ PAYLAŞ

Tarım İl Müdürlüğü, 5 Haziran'dan itibaren ekmeğin en az 300 gram olması gerektiği uyarısında bulunurken, pidenin gramaj artışı zorunlu olan ekmek türleri arasında bulunmadığını bildirdi.

Aynı zamanda fiyat artışı da getirecek olan gramaj düzenlemesine ilişkin Tarım İl Müdürlüğü'nün açıklaması şöyle:

"Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ (Tebliğ No:2008/5) 05.03.2008 tarihli Resmi Gazete ile yayınlanmıştır. Yayımlanan bu tebliğle ekmek gramajı ile ilgili olarak “Ekmek, en az 300 gram ağırlıktan başlayarak 50’şer gram arttırılmak suretiyle piyasaya sunulur. Ekmek çeşitleri muhtelif ağırlıklarda üretilebilir” şeklinde değişiklik yapılmıştır.

Yayımlanan tebliğin Geçici 1.Maddesi ”Halen faaliyet gösteren ve bu Tebliğ kapsamındaki ürünleri üreten ve satan işyerleri üç ay içerisinde bu Tebliğ hükümlerine uymak zorundadır” hükmü gereğince; ekmek üreticileri 05.06.2008 tarihinden itibaren yeni tebliğ hükümlerine uygun gramajda ekmek üretmek zorundadır.

Yöresel ürünümüz Pide, Ekmek ve Ekmek Çeşitleri kapsamında değerlendirilmediğinden bu gramajlara uyma zorunluluğu yoktur.

05.06.2008 tarihinden itibaren ilgili tebliğ hükümlerine uymayan Ekmek ve Ekmek Çeşitleri üreten ve satan işyerlerine yasal işlem uygulanacaktır.."

Malatya'da halen 150 gram francala 30 YKR'ye satılıyor. Belediyenin MEGSAŞ Fabrikasında üretilen 200 gram francala da 30 YKR.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız