SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pilotlar Suçlanıyor

A- A+ PAYLAŞ

Polonya Devlet Başkanı ile birlikte 97 kişinin ölümüne neden olan kazanın sorumluları olarak pilotlar gösteriliyor. Polonya gazetesi Fakt, birinci pilotun sadece 1939 saat uçuş tecrübesi olduğunu açıkladı. Ruslar da kazadan pilotları sorumlu tuttu.

Sovyetler döneminde katledilen 20 bin Polonyalıyı anmak için Rusya'ya giden Polonya Devlet Başkanı Kaçinski'nin uçağı düştü. Aralarında Devlet Başkanı Kaçinski, Genelkurmay Başkanı, Kuvvet komutanları, Merkez Bankası Başkanı da dahil 97 kişi hayatını kaybetti. Uçağın sise rağmen 3 alçalma girişiminde bulundu ve 4 inişinde düştüğü belirtildi.

Rus pilotlar, Smolensk havalimanına sisli havalarda pilotların en fazla 2 iniş denemesi yaptığını, sonra başka bir havalimanına uçakların indiğini açıkladı. Rus pilotlar, uçağı indirmesi için pilota içeriden baskı yapıldığını da inat etti. Uçağın düşmesinde büyük payı olduğu iddia edilen pilotun kariyeriyle ilgili detaylar da ortaya çıkıyor.

BİRİNCİ PİLOTUN UÇUŞ TECRÜBESİ DAHA AZ

Polonya gazetesi "Fakt" 36 yaşındaki pilot Arkadiusz Protasiuk'un askeri okuldan mezun olduktan sonra 1997 yılında beri pilot olarak görev yaptığını yazdı. 2009'dan bu yana birinci pilot olarak çalıştığı belirtilen Protasiuk'un şu ana kadar 1939 saat uçuş tecrübesi olduğu belirtildi. İkinci pilot Robert Karol'un da 3521 saat uçuş tecrübesine sahip olduğu açıklandı.

RUSLAR PİLOTU SUÇLADI

Rus yetkililer, faciada pilotların hataları olduğu açıklamasını yaptı. Rusya Hava Kuvvetleri Komutan yardımcısı Alexander Aljoschin, uçağın pilotlarının kulenin verdiği bilgileri dikkate almadıklarını açıkladı.

KARAKUTULAR İNCELENMEYE BAŞLANDI

Rus ve Polonyalı uzmanlar uçağın karakutularını birlikte incelemeye başladı.

Rus ajanslarının Ulaştırma Bakanlığı'na dayanarak verdiği haberlerde, karakutuların bir laboratuvara teslim edildiği ve analiz çalışmalarının başladığı belirtildi.

VARŞOVA CENAZELERİNİ BEKLİYOR

Devlet Başkanı Kaçinski'nin naaşı Smolensk'ten Varşova'ya gönderildi. Kaczynski için Varşova'da hava alanında ailesi ve üst düzey yetkililerin katılımıyla resmi bir tören düzenlendikten sonra kortejin devlet başkanlığı sarayına doğru yola çıkacağı, daha sonra ise naaşın halka açılacağı açıklandı.

Bir hafta yas ilan eden Polonya'da ülke çapında, kazada hayatını kaybedenlerin anısına iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız