SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pilotlar Türkiye'ye Getirildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:15:58
Pilotlar Türkiye'ye Getirildi
A- A+ PAYLAŞ

Lübnan'da kaçırılan ve 71 gün sonra serbest bırakılan pilotlar Murat Akpınar ve Murat Ağca, Atatürk Havalimanı’nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından karşılandı. 

THY’na ait uçakla Atatürk Havalimanı’na getirilen pilotlar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş başta olmak üzere pilot yakınları ve meslektaşlarından oluşan kalabalık bir protokol tarafından karşılandı. Havalimanında sevinç gösterileriyle karşılanan pilotlar herhangi bir kötü muameleyle karşılaşmadıklarını ve devlete olan güvenleri hiç yitirmediklerini açıkladı.

Lübnan'da kaçırıldıktan 71 gün sonra serbest bırakılan Türk pilotlar yaşadıklarını anlattı. Pilot Murat Ağca, “Biz Türk vatandaşına yakışır şekilde ve şuan da aynı şekilde ayakta duruyoruz” dedi.

Türk pilotlar Murat Akpınar ve Murat Ağca 71 günlük esaretin ardından yurda döndü. Pilotlar, Başbakan Recep Tayyip ve kalabalık bir protokol tarafından  Atatürk Havalimanı’nda karşılandı. Havalimanında bir açıklama yapan Murat Ağca, “Öncelikle şunu söylemek istiyorum; insanın vatan toprağı gibisi yok. Öncelikle bizim kurtarılmamız için çok büyük çaba sarf eden Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’e çok teşekkür etmek istiyorum. Sayın Başbakanımız konuyla çok yakından ilgilendi. Ailelerimizi evinde ziyaret etti ve yatkından ilgilendi. MİT Müsteşarımız çok yakından ilgilendi. Dışişleri Bakanımızın her gün arayarak ilgilendiğini biliyoruz. Biz güçlü bir ülkenin vatandaşlarıydık. Kurtulduk. Bize bu büyük sevinci yaşatan herkese çok teşekkür ediyorum. Biz Türk vatandaşına yakışır şekilde ve şuan da aynı şekilde ayakta duruyoruz” dedi.

Nasıl bir muamele gördükleri sorusu üzerine Ağca, “Kötü bir muamele görmedik. Şiddet görmedik ama ilk 30 gün herhangi bir güneş yüzü görmedik. Allah hiç kimseye bu acıyı yaşatmasın ve hiç kimse bu acıları yaşamasın. Başbakanımızın oradaki bir tek sözü bile oradakilerin hepsini ayaklandırıyordu. Allah razı olsun bizi kavuşturduğu için” dedi.

Oğlunu ve kızını çok özlediğini belirten Ağca, daha sonra yakınlarıyla birlikte havalimanından ayrıldı.

Pilot Murat Akpınar ise, “Bu bizim en güzel bayramımız. Herkesin bayramını kutluyorum” dedi. Ardından THY otobüsüne binen Akpınar uzun süredir göremediği çocuğunu sevdi ve son olarak kendisini karşılamaya gelen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya sarıldı. Akpınar, gazetecilere el salladıktan sonra havalimanından ayrıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız