SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pilten Ziyaretlerini Sürdürüyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:37:54
Pilten Ziyaretlerini Sürdürüyor
A- A+ PAYLAŞ

Ak Parti Yeşilyurt Başkan Aday Adayı Selim Pilten çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Kırmızı et üreticileri birliği, ziraat odası ve Ticaret borsasına ziyaretler de bulunan Pilten Yeni Yeşilyurt’ta tarım ve hayvancılığın çok önemli olacağına dikkat çekti.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey ziyaretten duyduğu memnuniyeti ile getirerek Malatyalının en önemli geçim kaynaklarından olan kayısının ulusal pazarda daha iyi tanıtılması gerektiğini söyledi.  Özbey: “Bu güne kadar birçok çalışma yapıldı ama hala yapılacak çok iş var. Yeni Yeşilyurt’un kapsayacağı alana bakıldığı zaman belediye başkanına çok iş düştüğünü görüyoruz.” dedi.

Özbey’in konuşmasından sonra Yeni Yeşilyurt’un kapsadığı alanın büyüklüğünü baktığımızda her alanda baştan bir yapı kurulması gerektiğini söyleyen Pilten kayısı, tarım ve hayvancılık için çok sayıda projelerinin olduğunu söyledi.   Pilten “Malatya, dünyanın kayısı ihtiyacının yüzde 60 ını karşılamasına rağmen bu işe emeğini, yüreğini koyan çiftçimiz, tüccarımız emeğinin karşılığını alamıyor.” dedi.

Daha sonra Ziraat Odasına geçen Selim Pilten, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş ve yönetim kurulu tarafından karşılandı. Kayısıdan tarıma, hayvancılıktan yem üretimine kadar birçok konunun konuşulduğu ziyarette çiftçilerin sorunları gündemi oluşturdu. 

Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş “Sizin Yeşilyurt’a aday olmanız bizleri memnun etti. Belediye Başkan Yardımcılığınız sırasında yaptığınız çalışmalar Yeşilyurt’ta da başaracaklarınızın göstergesidir. Çiftçilerimiz için Yeni Yeşilyurt Belediye Başkanının yapacağı birçok çalışma var. Genç bir ismin göreve gelmesi hem yapılanmaya hem de uygulamaya hız katacaktır.” dedi.

Polatbaş’ın konuşmasının ardından Pilten Yeni Yeşilyurt’un sınırlarına vurgu yaparak tarım ve hayvancılık üzerine birçok projenin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Malatya’nın sadece kayısıyla değil elmasıyla kirazıyla buğdayıyla ulusal pazarda daha çok yer alması gerekmektedir diyen Pilten, “Malatya’nın belirli sektörler ve belirli ürünlerin dışında her alanda dünya pazarında yer alması gerekmektedir. Çok geniş bir tarım sahasına sahip olan Yeni Yeşilyurt zirai açıdan da çok önemli bir konumda. Görevin bize tevdi edilmesi durumunda projelerimizi odalarımızla, çiftçilerimizle istişare ederek ortak akıl çerçevesinde ilimizin ve ilçemizin tarımsal alanda da çok daha iyi seviyelere gelmesi için çalışacağız.” dedi. 

Kırmızı Et Üreticileri Birliğini de ziyaret eden Pilten belediye başkanı olması durumunda hayvancılığın sorunlarına da istişarelerle çözüm bulmak için çalışacaklarını söyledi. Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli hayvan yetiştiriciliğinde büyük sıkıntılar çektiklerini dile getirdi. Taneli; “En büyük sorunu iki bin lira maaşla çalışacak çoban bulunamaması. Her türlü imkan sağlanmasına rağmen insanlarımız kahvelerde oturmayı tercih ediyorlar. Bu da hayvan üretimini büyük bir çıkmaza sokuyor” dedi. Pilten; “Yeni Yeşilyurt’un sınırları itibari ile hayvancılığa büyük önem vermesi gerekmektedir. Özellikle Gündüzbey’in üst bölgelerinde hayvan yetiştiriciliğine çok uygun bölgeler. Şu anda da çiftçilerimiz o bölgelerde hayvan yetiştirmekteler yalnız sayıları yetersiz. Bu bölgelerde hayvancılığın geliştirilmesi için çalışmalar mutlaka yapılmalıdır.” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız