SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pilten'den KETEM Ziyareti

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:32:48
Pilten'den KETEM Ziyareti
A- A+ PAYLAŞ

AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Aday Aday Selim Pilten seçim gezilerini sürdürürken, bu kapsamda Kanser Erken Teşhis Tanı ve Tedavi Merkezini (KETEM) ziyaret etti.

Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı Kanser Erken Teşhis Tanı ve Tedavi Merkezinin görevlilerinden Doktor Deniz Akdeniz Topçu’dan merkez hakkında bilgiler alan Pilten daha sonra Topçu’yla birlikte merkezi gezdi. 

“Herkesin Kansere yakalanma riski var”

Dr. Deniz Akdeniz Topçu “Eşyalarımıza canımızdan daha çok değer veriyoruz. Eşyalarımıza bir şey olması halinde hemen telaşa kapılıyoruz ama canımızın kıymetini bilmiyoruz. Ne zaman sağlığımızı kaybedersek o zaman çözüm arayışına giriyoruz ama iş işten geçmiş oluyor. Özellikle kanser hastaları erken teşhis fırsatını kaçırdığı zaman hayati tehlikeyle karşı karşıya kalıyorlar. Erken teşhis kanser hastalarının hayatlarını kurtarıyor ve herkesin belirli bir yaştan sonra bu hastalığa yakalanma riski bulunmaktadır. Özellikle 35 yaş üstü herkesin merkezime gelerek taramadan geçmesi çok önemlidir. Merkezimizde her türlü hizmet ücretsiz olarak verilmektedir. Gelen ziyaretçilerimizi buradan memnun şekilde uğurlamak en büyük çabamızdır” dedi.

“Bir kanser hastasının maliyeti 250 bin dolar” 

Topçu KETEM’in çok önemli bir görev üstlendiğine dikkat çekip “İnsan hayatı söz konusu olunca paranın hiçbir önemi yoktur ama erken teşhis imkanı varken kullanılmaması hem hayati hem de maddi olarak bir çok zararlar vermektedir. Bir Kanser hastasının devlete maliyeti 250 bin dolar, bu yönden bakınca da merkezimizin yaptığı çalışmalar ayrı bir önem daha kazanıyor.” dedi. 2014 yılında da mobil KETEM projesinin hayata geçirileceği müjdesini de veren Topçu herkesi KETEM’de çay içmeye beklediklerini söyledi.

“KETEM’in hakettiği öneme kavuşması için gereken her şey yapılmalı”

Topçu’yu dinledikten sonra merkezi gezen Pilten ,“ Herkes KETEM’e kesinlikle gelmeli ve çevresini gelmesi konusunda teşvik etmeli” dedi. Hem bireysel hem de toplumsal olarak kanserden kurtulmanın erken teşhisten geçtiğine dikkat çeken Pilten; “Üzerimize düşen her şeyi yapmalıyız. Öncelikle çevremizden başlayarak KETEM’i aktif hale getirmeliyiz.” dedi.

Şuan da Çöşnük’te yer alan devlet hastanesi kadın doğum ünitesi karşısı eski yeşilkart bürosunun yerinde hizmet veren KETEM 1 ay sonra Beydağı Devlet Hastanesine taşınarak daha geniş bir mekanda hizmet vermeye devam edecek. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız