SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pir Sultan Abdal Derneği'nin Tepkisi

A- A+ PAYLAŞ

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya Şubesi de, Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu'nun son açıklamalarına tepki gösterdi ve görevden alınmasını istedi.

Dernek Şube Başkanı Abbas Uğurlu yaptığı açıklamada, Halaçoğlu'nun, "Sünni Kürtler Türkmen, Alevi Kürtler Ermeni asıllı" iddiası ile ilgili olarak özetle, "Halaçoğlu çok net bir şekilde ırkçı, şoven, halklara düşman bir açıklamada bulunmuştur. Yaptığı açıklamanın bilimsel hiçbir yanı yoktur. Çünkü inançlar uluslara ait bir değer değildir. Öyle olsaydı her ulusun bir dini olurdu..

..Kaldı ki biz Aleviler olarak Kürtler ve Ermenilerle benzetilmiş ya da ortaklaştırılmış olmaktanda rahatsız değiliz. Biz Enel Hak diyen, benim Kabem insandır diyen, yetmiş iki millete aynı gözle bakan bir felsefenin, bir yolun, bir inancın temsilcileriyiz. Biz bunu söylerken Sünni inancından vatandaşlarındda karşımıza konulmasından rahatsızlık duyduğumuzun bilinmesini istiyoruz.

Çünkü biz laik demokratik bir ortamda eşitlerden biri olarak görülmek ve birlikte yaşamak istiyoruz. Dolayısıyla Alevilerin Türkü Kürdü ya da bir başka ulusu yoktur. Irkçı şoven bu söylemin altında bir çatışma ve kutuplaşma yaratma komplosu yatmaktadır."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız