SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Piramitlerde Yeni Bulgular

A- A+ PAYLAŞ

Bugüne kadar nasıl inşa edildiği tam olarak çözülemeyen ve bu konuda birçok iddia ortaya atılan Mısır'daki Piramitler hakkında ortaya çıkan yeni bulgular, ünlü yapıtların inşasına dair bilinmeyenleri ortaya çıkarabilir. Mısırlı uzmanlar, piramitleri inşa eden işçilere ait olduğu düşünülen bazı yeni mezarlar keşfetti.

Mısır'da, Piramitlerin inşa edildiği Dördüncü Hanedan dönemine (M.Ö 2575 - 2467) kadar uzanan mezarlar, ilk olarak 1990 yılından keşfedilmişti. Mezarlardaki yazılardan anlaşıldığına göre, söz konusu kalıntıların Piramitlerin inşasında çalışarak ücret almış kişilere aitti.

Mısır Antikalar Yüksek Konseyi'nden Zahi Havass, yeni bulunan mezarlar için "Bu mezarlar Kral Piramidi'nin yanında inşa edilmiş. Bu da burada yatanların köleler olmadığını gösteriyor." dedi. Havass, "Eğer köle olsalardı Kral Piramidi'nin bu kadar yakınında mezarları bulunmazdı." diye ekledi.

İNŞAASINDA ÇALIŞANLARA BÜYÜK BAŞ HAYVAN VERİLMİŞ
Mısırlı yetkili, yeni mezarlardan elde edilen bilgiye göre Piramitlerde çalışan 10 kadar işçiye, her gün etraftaki çiftliklerden 10 sığır ve 23 koyun gönderildiğinin anlaşıldığını söyledi. İşçilerin her üç ayda bir değiştirildiğini kaydeden Havass, mezarlarında inşaat süresinde ölen işçilere ait olduğunu belirtti. Zahi Havass, bu işçilerin Khufu (M.Ö 2609-2584) ve Khafre (M.Ö 2576-2551) piramitlerinin inşasında çalışmış olduklarını ifade etti.

Mezarların arasında en önemli olanının ise Idu adlı birine ait olduğu kaydedildi. Bu ana mezarın etrafındaki mezarlarda da o döneme ait çok sayıda alet edevat çıkarıldığı aktarıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız