SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Pırdino'yu Seyrettiler

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:37:28
'Pırdino'yu Seyrettiler
A- A+ PAYLAŞ

Vali Süleyman Kamçı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle 75 engelli çocuk ve aileleriyle birlikte Yeşil Sinemada,  ‘Pırdino Sürpriz Yumurta’ adlı çizgi animasyon filmini izledi.

Filmin başlaması öncesinde Vali Süleyman Kamçı, engelli çocuklarla yakından ilgilendi. Patlamış mısırla sinema keyfi yaşayan çocuklar, Vali Kamçı’ya mısır ikram etmeyi de ihmal etmedi.

Engelli çocukların sinema keyfine, Vali Süleyman Kamçı’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Ömer Dağdeviren de eşlik etti.

ÜNİVERSİTE'DE..

Bu arada İnönü Üniversitesi Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi ile İnönü Üniversitesi Vakfı Rehabilitasyon Merkezi, 3 Aralık Engelliler Günü münasebetiyle "Engelsiz Melekler" isimli etkinlik gerçekleştirildi. 

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki etkinliğe İnönü Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Davut Özbağ, Malatya Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Süheyla Ünal, akademisyenler, öğrenci velileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Gerek engelli öğrencilerin gerekse onların aileleri ile konuya duyarlı diğer vatandaşların etkinliğe büyük ilgi gösterdikleri dikkat çekti. Açılışta kısa bir konuşma yapan Prof. Dr. Davut Özbağ, sözlerine tüm engelli kardeşlerimizin rahat bir hayat yaşaması dileği ile başladı. Sadece bu günün değil bütün günlerin engelliler için önemli olduğunu ifade eden Davut Özbağ, engellilerin yaşam kalitelerini artırmak için her gün daha azimli bir şekilde çalışılması gerektiğini vurguladı.

Daha sonra, engelliler adına konuşmak üzere kürsüye çıkan Görme Engelli Rehber Öğretmen Nurettin Kaplan, "Bugün bizim için bir bayram niteliğindedir, ancak aşamadığımız engeller var. Nüfusumuzun yüzde 12'si engelli olmasına rağmen engellilerin duyduğu ihtiyaçlara halen vakıf değiliz. Herkesin bildiği bu sıkıntıların giderilmesi için daha çok çaba gösterilmeli, yaşam standartlarımızın artırılması için daha planlı çalışmalar yapılmalıdır. Engelli olmak Bir eksiklik değil, farklılıktır” şeklinde konuştu.

İnönü Üniversitesi Vakfı Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Zülal Kaleci de, İnönü Üniversitesi Vakfı Rehabilitasyon Merkezi’ni tanıtan ve buradaki çalışmalarını anlatan bir sunum yaptı. Kaleci, yaptığı konuşmada etkinliğin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, bütün engellilerin 3 Aralık Engelliler Günü’nü kutladı.

Program, İnönü Üniversitesi Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi ile İnönü Üniversitesi Vakfı Rehabilitasyon Merkezi tarafından hazırlanan şiir dinletisi, müzikal, semah gösterisi, dans, halk oyunları ve mini defile ile renklendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız