SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Pislikçilik'le Başladı 'Yağma' İle Bitti!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yankesiciler, 15 bin YTL parayı çalarak kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre olay, Malatya merkez Mimar Sinan Caddesi'ndeki bir otoparkta meydana geldi. İnönü Caddesi'ndeki bir banka şubesinden 15 bin YTL para çeken Hikmet T. adlı şahsı takip eden 3 kişi, önce şahsın gömleğine dondurma bulaştırdı, sonra da şahıs otoparkta gömleğini yıkadığı sırada arabasının camını kırarak parayı çaldı.

Polislere olayı anlatan Hikmet T., "Bankadan parayı çekip çıktıktan sonra kaldırımda yürürken bir kişi yanıma gelip, 'Gömleğinizin arkasına dondurma sürülmüş' dedi. Ben olayın yankesicilik olacağını anladığım için gençlerle muhatap olmadım. Otoparka bıraktığım aracımı almaya geldiğimde gömleğimin arkasında dondurma lekesi olduğunu fark edince, parayı araca koyup otoparkta gömleğimi yıkamak istedim. Bir süre sonra aracın camının kırılarak 15 bin YTL paranın kaçırıldığını gördüm. Gencin peşine takıldım ancak yetişemedim" dedi.

Polisin, "Pislikçilik" dediği yankesicilik yönteminde; kurbanın üzerine herhangi bir leke bulaştıran yankesiciler, temizleme bahanesiyle kurbanlarının parasını çalıyorlar. Habere konu olayda ise "Pislikçilik" senaryosuyla başlatılan hırsızlık faaliyetinin "Yağma" denilen yöntemle sonuçlandırıldığı ifade ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız