SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pişman Teröristten İtiraflar

A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş'ta yakalanan terör örgütü PKK'lı terörist, mahkemede verdiği ifadesinde "Yaptığım şeylerden dolayı pişmanım, Bu pişmanlıktan dolayı 8 yıl içinde aldığım tecrübeleri karakolda anlattım" dedi.

Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçe kırsalında geçtiğimiz hafta gerçekleşen olayda yaylacılardan erzak toplamak isteyen PKK'lı grup ile askerler arasında çıkan çatışmada 1 terörist öldürülmüş, 1 terörist ise sağ olarak ele geçirilmişti.

Sağ olarak yakalanan ve Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçe nüfusuna kayıtlı olan H.T (28) adlı PKK'lı terörist, hakim karşısına çıktığı Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde verdiği ifadesinde, "Ben 2000 yılında Almanya'da MLKP terör örgütü sempatizanı olduğumu söyleyerek, sığınma talep ettim. 2002 yılında Hollanda'da PKK'nın bir kampına katıldım. Aynı yıl Hollanda Amsterdam'dan Ermenistan Havaalanına geçiş yaptım, oradan da sınıra yakın bir köyden İran'a geçiş yaptım. Sonrasında PKK'nın Irak bölgesindeki dağ kadrosuna katıldım. Burada 6 yıl eğitim gördüm" dedi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde geçtiğimiz yıl Temmuz ayında 1 köy korucusunun şehit edilmesi 1 köy korucusunu da yaralandığı olaya da karıştığını itiraf eden H.T adlı terörist, geçtiğimiz haftaki çatışma esnasında ani bir kararla teslim olmayı düşündüğünü ve askerlerin telsiz frekansına girerek, yanlarına gidip teslim olduğunu iddia etti.

Terörist H.T, "Yaptığım şeylerden dolayı pişmanım. Bu pişmanlıktan dolayı 8 yıl içinde aldığım tecrübeleri ve bildiklerimi anlattım" dedi.

Terörist, mahkemede aylık gelirinin bin 400 Euro olduğu şeklinde ifade verirken, okur-yazar olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, "Silahlı terör örgütü PKK üyesi olma, ülkenin birliğini ve devletin toprak bütünlüğünü bozmaya teşebbüs etmek" suçundan PKK'lı terörist hakkında tutuklama verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız