SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Piyango'' Son Saniyede Kaçtı..1-1

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, kendi sahasında Trabzonspor ile oynadığı zorlu karşılaşmada, Mert'in 87. dakikada penaltıdan attığı galibiyet golüne karşın, hakemin 5 dakika olarak belirlediği "oynanmamış sürenin" son saniyelerinde, 90+5'de yediği golle 2 puandan oldu: 1-1 Bu sezon kendi sahasında ilk golünü atan ve ilk puanını alan Malatyaspor'un güçlü rakibi önündeki en büyük silahı kaleci Bora idi..

Fevzi'nin geçtiğimiz haftalarda yediği hatalı goller nedeniyle yedeğe çekilmesiyle forma şansı bulan genç kaleci, çok başarılı bir maç çıkarırken, takımının aldığı puanda en büyük rolü oynadı. Genç kaleci, çok kritik pozisyonlarda zamanında çıkışları ve müdahaleleriyle takımını farklı bir mağlubiyetten kurtaran, geçtiğimiz haftalarda, kaleci Fevzi'nin hatalarıyla gelen sonuçlar benzeri bir hezimet yaşanmasını engelleyen isimdi. Ve İnönü Stadı'nı dolduran binlerce kişi tarafından ayakta alkışlandı.

Karşılaşmanın Malatyaspor adına, iki yıldızı vardı: Kaleci Bora Körk ve taraftarlar. Bu hafta kaleyi devralan Bora, inanılmaz bir maç çıkardı. Trabzon forvetiyle defalarca karşı karşıya kalan Bora, Malatyaspor’un muhtemel bir yenilgisini önledi. Genç kaleci birçok pozisyonda mükemmel zamanlama yapıp kalesini terk etti, sakatlık tehlikesi geçirdi, ama gole izin vermedi.

Malatyaspor taraftarının bu maça fazla ilgi göstermesi beklenmiyordu. Maçtan bir gün öncesine kadar satılan bilet sayısının bin civarında olması bunun en önemli göstergesiydi. Ancak, taraftar sıcağa ve canlı yayına karşın maça geldi, tribünü doldurdu, 90 dakika susmadı, Trabzon ataklarını uğultuyla bastırmaya çalıştı, kendi futbolcusuna destek olup, adeta onları maçı kazanması için “ittirdi”. Seyircinin tek üzüntüsü son saniyelerde kaçan galibiyeteydi.

Karşılaşmayı yöneten Erol Ersoy, maçı gereğinden fazla uzattığı gerekçesiyle sarı-kırmızılı taraftarların tepkisini çekti. Ersoy, Effa’nın sakatlandığı bir pozisyonda oyunu geç durdurduğu gerekçesiyle de tepki aldı.

Malatyaspor’un kullandığı penaltı atışında ilginç bir an yaşandı. Mert önce penaltıyı kullanıp gol yaptı; ancak hakem Ersoy, ihlal gerekçesiyle tekrara karar verdi. Bu sırada tribünler “Ya Allah, Bismillah, Allah-ü Ekber” diye tezahürata başladı. Mert’in ikinci vuruşunun gol olmasıyla tüm stat sevinç yumağı oluşturdu.

Aynı sevinç tablosu Trabzon’un golünden sonra konuk takım yedek kulübesi ve kale arkası tribününde yaşandı. Malatya seyircisi Fatih’in golü sonrası donup kalırken, bordo-mavili kulübe ile tribündeki 15-20 taraftarın sesi İnönü’yü kapladı.

Malatyaspor’un kazandığı penaltıda hakem Ersoy, kıdemli yan hakemi Erhan Sönmez’e uydu. Erdinç Yavuz’un Effa’ya arkadan çelmesini ortadan koşarak izleyen Ersoy, Sönmez’in çizgiye koşmasıyla penaltıyı verdi, Erdinç’i de oyundan attı. Bunun üzerine Trabzon yedek kulübesinden 3 isim, arka arkaya sahaya girip futbolcularla birlikte pozisyona itiraz etti. Erdinç ise penaltı atılana kadar tünelden soyunma odasına gitmedi. Trabzonluları yatıştırmak 4. hakem Bünyamin Gezer ve diğer iki hakeme düştü.

Penaltı pozisyonunda Erdinç’in müdahalesinin penaltı olmadığı veya ceza alanı dışında olduğu itirazları yapıldı. Televizyon görüntüleri ise, hakemin haklılığını ortaya çıkardı.

Trabzonspor adına sahanın en başarılı ismi, İbrahim Yattara idi. Özellikle ilk yarıda çok başarılı bir performans çizen Yattara, Malatya defansını zor durumlara düşürdü. Bu oyuncu ikinci yarıda ilk devredeki kadar etkili olamazken, yerini Volkan’a bıraktı.

Karşılaşmanın ilk 20 dakikasında Trabzon baskılı gözüktü. Bu dakikadan sonra Malatya dengeyi sağladı, olumlu futbol oynadı, pozisyonlar yakaladı. İkinci yarıda Trabzon daha etkili ve ataktı. Çok sayıda pozisyon buldu. Malatyaspor, golden hemen sonra maçı koparacak iki ciddi pozisyon bulduysa da bunları gole çeviremedi.

Bu arada, Malatyaspor için çok büyük önem taşıyan karşılaşmayla ilgili Teknik Direktör Feyyaz Uçar'ın 18 kişilik kadro oluşumundaki tercihleri de eleştiri konusu oldu. Uçar, ilk 18'e takımın iki santrforu Okan Yılmaz'ı ve Taner'i almadı. Sarı-kırmızılı takımla geçtiğimiz günlerde sözleşme imzalayan, antrenman eksiği olduğu gözlenen Effa ise ikinci yarıda oyuna dahil oldu.

Malatyaspor PAF takımı ise Orduzu Pınarbaşı'ndaki sahada oynanan maçta Trabzonspor PAF'a 3-1 yenildi.

...

STAD: İnönü

HAKEMLER: Erol Ersoy, Erhan Sönmez, Serkan Akarca, Bünyamin Gezer (4. Hakem).

MALATYASPOR: Bora, Aytaç, Ömer Erdoğan, Mert, Mehmet Budak, Ramazan, Bülent Akın ((Toth dk. 51), Mustafa Özkan, Hakan Söyler, Bilal (Effa dk. 62), Katatua ((Mehmet Albayrak dk. 78),

YEDEKLER: Fevzi, Cristiano, Effa, Mehmet Albayrak, Toth Balazs, Eren Aydın, Hakan Aslantaş.

TRABZONSPOR: Jefferson, Emrah Eren, Erdinç Yavuz, Fabiano Santos, Celaleddin, Hüseyin Çimşir, Eulyong Lee ((Jun dk. 64), Yattara ((Volkan dk. 79), Szymkowiak, Gökdeniz, Fatih Tekke.

YEDEKLER: Tolga Zengin, Özgür Bayer, Kürşat, Volkan, Adem, İbrahim Ege, Tomas Jun,

GOLLER: Dk. 87 Penaltıdan Mert (Malatyaspor), Dk. 90+5 Fatih Tekke (Trabzonspor)

KIRMIZI KART: Erdinç (Trabzonspor)

SARI KARTLAR: Bülent Akın, Effa (Malatyaspor), Hüseyin Çimşir, Celaleddin (Trabzonspor).

İLK YARI..
7. dakikada Yattara çizgiye kadar indi, sonra cezaalanına pas çıkardı. Fatih Tekke bu pozisyonda topla buluşamadı.

10. dakikada ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalan Yattara'nın vuruşunda top kaleci Bora'dan döndü. Dönen topu defans uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.

20. dakikada Szymkowiak, ceza sahasında kaleci Bora ile karşı karşıya kaldı. Zamanında kalesini terkeden kaleci Bora, topu iki hamlede kontrol etti.

21. dakikada Malatyaspor atağı Katatua ile başladı. Brezilyalı oyuncu, uygun durumdaki Bülent Akın'a pas çıkardı, Bülent kötü bir vuruşla topu auta attı.

25. dakikada Malatyaspor gole yaklaştı. Kazanılan serbest atışı Katatua Bilal'le paslaşarak kullandı. Bu futbolcunun ortaladığı topu Ömer Erdoğan auta gönderdi.

27. dakikada Yattara, Ramazan'dan sıyrıldı ve ortaladı. Fatih Tekke ve Szymkowiak dokunamadılar.

30. dakikada Szymkowiak'in pasıyla ceza sahasına giren Yattara, topu ayağından açınca kaleci Bora zamanında kalesini terkederek topu kontrol etti.

39. dakikada Malatyaspor tehlikeli oldu. Aytaç'ın sağdan ortaladığı topa Ömer Erdoğan dokundu, kaleciyi de geçen top kale çizgisine paralel olarak kaleden uzaklaştı.

İlk yarı 0-0 sona erdi.

İKİNCİ YARI..
47. dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan Bilal'in ceza sahasına ortasında Mustafa Özkan, topa dokunamadı. Kaleci Jefferson, topu tokatlayarak uzaklaştırdı.

50. dakikada sakatlanan Bülent Akın yerini Toth Balazs'a bıraktı.

53. dakikada Emrah'ın sağdan ceza sahasına ortasında defanstan seken topla sol çarprazda topla buluşan Szymkowiak, yerden içeriye ortaladı. Kaleci Bora, yatarak topa sahip oldu.

58. dakikada Gökdeniz soldan cezaalanına girdi, kaleciyle karşı karşıya geldi. Ancak Bora gole izin vermedi.

63. dakikada Malatyaspor'da Bilal'in yerine Effa oyuna dahil oldu.

65. dakikada Effa, cezaalanın çaprazında çok kötü vurdu ve top farklı bir şekilde auta çıktı.

82. dakikada kaleci ile karşı karşıya kalan Gökdeniz'in sert şutunda kaleci Bora, topu ayaklarıyla uzaklaştırdı.

85. dakikada Effa seken topla cezaalanına girdi. Erdinç, Effa'yı yere indirince hakem penaltı noktasını gösterdi. Bu pozisyonda Erdinç, kırmızı kart gördü. Penaltı atışını Mert kullandı. Top ağlarla buluştu, ancak hakem cezaalanına Malatyaspor'lu oyuncuların girdiği gerekçesiyle atışı tekrarlattı. Dakikalar 87'yi gösterdiğinde Mert ikinci kez topu ağlara gönderdi: 1-0

Hakem karşılaşmanın normal süresi sona ererken, hakem oynanmamış süre olarak 5 dakikayı işaret etti ve bu süre seyirciden tepki topladı.

90+2'de Trabzon atağı Malatyaspor kontraatağına dönüştü. Effa topu sürdü ve uygun durumdaki Toth'a çıkardı. Bu futbolcunun vuruşu, autla sonuçlandı.

90+5'de ceza sahasına yapılan ortada topu göğsüyle kontrol eden Fatih Tekke'nin sert şutunda kaleci Bora topu çeldi. Dönen topu Fatih, gelişine bir vuruşla ağlara gönderdi ve skorda dengeyi sağladı. 1-1

FOTOĞRAF: (Üstte) Mert'in sayılmayan penaltı golü, (Alttaki) Mert tekrarlanan atışı da aynı köşeye gönderdi ve golü attı (Mehmet GÖRESİYE)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız