SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Piyasa Durgun, Esnaf Sıkıntılı''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, esnaf ve sanatkarların sıkıntılı bir dönem geçirdiğini ifade etti.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren yaptığı açıklamada esnafın durumunu değerlendirdi. Evren, esnafın 2006 yılını sıkıntılarla geçen bir yıl olarak kapatacağını belirterek, "Piyasalar çok durgun. Çek, senet ve kredi kartlarını ödeyemez hale düşen, senetleri protesto olan esnaf ve sanatkarlarımızın sayısı her geçen gün artıyor. Kredi Kefalet Kooperatif kredilerimizde bile sıkıntılı bir yıl geçiriyoruz. Hükümetin enflasyonu düşürmek amacıyla iç piyasaları sıkı para politikalarıyla kısmış durumda. Malatya'da 30 Haziran itibariyle 2 bin 85 adet senet, 4 bin civarında çek protesto olmuştur. Bu da Malatya ekonomisine 20 milyon YTL bir borç yükü bindirmektedir" dedi.

KOBİ kredilerinin 50 ile 250 işçi çalıştıran şirketlere verildiğini ifade eden Evren, "Ülkemizde esnaf ve sanatkarlarımıza verilen kredilerin faiz oranları şu an itibariyle yüksektir. Avrupa ülkelerinde esnaflara verilen kredi faiz oranları çok düşük olarak verilmektedir. Avrupa ülkelerinde 1 ile 15 işçiyi yanında istihdam eden işletmelere KOBİ kredisi adı altında çok düşük faizli kredi destekleri verilmektedir. Oysa bizim ülkemizde KOBİ kredilerinden 50-250 arası işçi çalıştıran şirketler faydalanmaktadır" diye konuştu.

Hükümetten esnaf ve sanatkara sahip çıkmasını istediklerini kaydeden Evren, "Sanayi sitelerimizde 1 ile 10 arası işçi çalıştıran esnaf ve sanatkarlarımız SSK, Bağ-kur, vergi ve enerji muafiyetiyle desteklenmelidir. Atatürk'ün esnaflarımız için söylediği, 'Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' sözünü tekrar tekrar dile getirmenin zamanı gelmiştir" ifadesinde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız