SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Piyasada Ciddi Sıkıntı Var'

A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi'nin (ABİGEM) Malatya'da 1 Eylül'den itibaren çalışmalarına başlayacağı ve İş Geliştirme Merkezi'nin (İŞGEM) ise kurulması çalışmalarının da sürdüğü bildirildi.

Malatya Ticaret ve Sanayi (TSO) Meclisi, Ağustos ayı toplantısını yaptı. TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, çalışmalarla ilgili meclis üyelerine bilgilen verdi. TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Türkiye artık ticarette yönünün batıya değil, Doğu'ya ve Güney'e döndürmek zorunda. Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınması için yeni pazarlara yönelmelisi gerekiyor" dedi.

Erkoç, İş Geliştirme Merkezi'nin Malatya'da kurulması için KOSGEB ile birlikte başlatılan çalışmaların sürdüğünü anlatarak, "2. Organize Sanayi Bölgesi'nin yan tarafında Milli Emlak'a ait olan 164 dönümlük yer içerisinde İŞGEM'e 30 dönümlük yer tahsis edilecek. KOSGEB, Malatya TSO, Özel İdare Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Kredi Kefalet Kooperatifi ile birlikte İŞGEM ile ilgili çalışmalarımızı başlattık. Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) ile ilgili eleman ve uzman alımı çalışmaları
tamamlandı. Hizmet birimleri ile ilgili elemanların alımı da başladı. 1 Eylül'den itibaren ABİGEM çalışmalarına başlayacaktır" şeklinde konuştu.

Erkoç, "Şuanda piyasada ciddi anlamda bir sıkıntı ve darboğaz var" diyerek, ekonomik alanlardaki sıkıntıların çözülmesini beklediklerini ifade etti.

Malatya'da son günlerde tartışma konusu olan Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili olarak konuşan Erkoç, "Kentsel Dönüşüm Projesi'ni Malatya için vaz geçilmez olduğunu düşünüyoruz. Ama orada yaşayan vatandaşlarımızda mağdur edilmemelidir. Oradaki insanlarımız mağdur edilmeden şehrimizin geleceği açısında projenin hayati önem taşıdığının bilincindeyiz. Rayiş tespiti konusunda TOKİ'ye her hangi bir bilgi ve doküman vermedik. Fiyat tespitinde TSO'nun her hangi bir katkısı ve sorumluluğu yoktur" şeklinde konuştu.

Malatya TSO tarafından Devlet Hastanesi'ne 5 bin YTL tutarındaki bedelle 2 adet odanın döşendiğini belirten Erkoç, TOBB tarafından 20 bin YTL eğitim ve 20 bin YTL de gıda yardımı olmak üzere 40 bin YTL tutarında gönderilen ödeneğin hak sahiplerine ulaştırılması ile ilgili çalışmalarında devam ettiğini kaydetti.

Toplantıda konuşan KOSGEB Malatya Merkez Müdürü Murat Seki, Malatya'da kurulacak olan İŞGEM hakkında bilgi verdi. Seki, "İş Geliştirme Merkezleri küçük girişimcilerin iş kurmasını ve geliştirilmesini destekleyen ve kolaylaştıran, dolayısıyla da işletmelerin hayatta kalma ve büyüme olanaklarını arttıran Türkiye için yeni sayılabilecek bir istihdam yaratma ve iş kurma modelidir. İŞGEM'ler işletme kuluçkaları veya KOBİ fidanlığı olarak adlandırılırlar" diye konuştu.

AGİGEM Koordinatörü Murat Ocak ise meclis üyelerine bilgi vererek, AGİGEM'in çalışmalarına 1 Eylül'den itibaren başlayacağını söyledi. Ocak, "ABİGEM'in amacı bölgesindeki KOBİ'ler başta olmak üzere tüm Türkiye'deki KOBİ'lerin rekabet seviyelerinin ve uluslararası aktivitelerinin arttırılmasıdır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız