SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Piyasada Prestij Sağlayacak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kayısı Vakfı (KAYVAK) bünyesinde oluşturma çalışmaları sona yaklaşan Kayısı Akreditasyon Kurumu'nun Haziran ayında "KAYVAK Muayene ve Belgelendirme Müdürlüğü" olarak hizmete gireceği açıklandı.

Kayısı Akreditasyon Kurumu'nun çalışmalarının görüşülmesi için Vali Ulvi Saran başkanlığında Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ında katıldığı bir toplantı yapıldı.

Meyvecilik Araştırma Enstitüsü'nde gerçekleşen toplantıda konuşan Vali Ulvi Saran, "Kayısı Akreditasyon Kurumu, kayısının daha iyi şartlarda yetiştirilmesi, muhafaza edilmesi, dünya kalite şartlarını içeren bir şekilde ele alınmasını ön gören bir çalışmadır. Türkiye'de ilk kez bir gıda ürünü ile ilgili olarak bir akreditasyon kurumu oluşturuluyor. Kayısı Akreditasyon Kurumu'ndan belge almak iç ve dış pazarda prestij ve itibar sağlar. Akreditasyon kurumu gönüllüdür. Herkesin itibar edeceği bir yapı
bekliyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır'da "Bu tür çalışmalar kayısının duyarlı bir şekilde piyasaya sunulmasını sağlayacaktır. Bu proje çok geç kalınmış olunsa da, kayısı için yapılabilecek en büyük desteklerden birisi olacaktır. Proje bittikten sonra bunun yararını hep birlikte göreceğiz" ifadelerini kaydetti.

Kayısı Akreditasyon Kurumu'nda konusunda uzman kişilerin Standart Komitesi'nin oluşturulduğu belirtildi.

Kayısı Akreditasyon Kurumu'nun Haziran ayından da faaliyete geçmesi bekleniyor. Üretici ve kayısı ticaretini yapanların Kayısı Akreditasyon Kurumu'ndan belge alma zorunluluğu yoktur. Kayısı Akreditasyon Kurumu, diğer belgelendirme kuruluşları gibi, gönüllü talep ve isteğe göre belgelendirme yapabilecek.

Kayısı Vakfı bünyesinde KAYVAK Muayene ve Belgelendirme Müdürlüğü olarak hizmet sunacak olan Kayısı Akredisyon Kurumu'nun Meyvecililik Araştırma Enstitüsü'nde faaliyette bulunacağı belirtildi.

KAYVAK Muayene ve Belgelendirme Müdürlüğü'nün Haziran ayında tamamen hizmete girmiş olması hedefleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız