SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Piyasalar Sıkıntılı'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:35:53
'Piyasalar Sıkıntılı'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKK) Başkanı Ali Evren, kayısıdaki don zararı nedeniyle Malatya piyasasının önemli ölçüde etkilendiğini ve önemli sıkıntıların yaşanmakta olduğunu bildirdi. 

Evren yaptığı yazılı açıklamada, “Kayısının yanması ile Malatya ekonomisinin zincir halkası kırıldı. Malatya’nın ekonomisinin yüzde 40’ının kayısıya bağlı olduğu görüldü. Artık çiftçimiz kayısıdan başka meyve ve sebzelere önem verilmeli Hükümetinde bir teşvik paketi çıkararak çiftçilerin de bu yöne yönlendirmesinin zamanı gelmiştir. Kurum ve kuruluşlarda bu projelere destek vermelidir. Çünkü iç piyasalar bu sebepten dolayı durgun gitmektedir. Bu durgunluk birçok esnaf ve sanatkarlarımızı etkilemiştir” dedi.

Evren şunları kaydetti:

“Büyükşehir olarak kaysıdan gelen her yıl yandı zararları esnafımız çiftçimiz bu konuyu artık aşması gerekir. Esnaf ve sanatkarlarımızda artık imalata yönelerek üretimlerini ihracata ve iç piyasalarda çalışma yapmalarını bekliyoruz. Malatya’nın 4. teşvik bölgesi olarak bazı teşviklerinde küçük esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik uygulamalar getirilerek teknolojiden faydalanarak işyerlerini büyüterek çalışmalar yapılmalı. Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında iç piyasalarda sanayi siteleri ile şehirde yapılan çalışmalarda iç piyasalardaki birçok meslek dalında durgun gitmesi kayısının yanması olarak söylemler piyasaları da etkilemektedir. Köylünün traktör tekerleğinin dönmemesinde tamircisi, ara parça satanları, zirai ilaç satanlar, mobilyacısı, kerestecisi, mermercisi, fırıncısı bakırcısı, manifaturacısı, taksicisi ve buna benzer tüm meslek dalları kayısıya dayalı olarak iş yaptıklarından herkesim nasibini almıştır. Bu da iç piyasalardaki esnaf ve sanatkarlarımızın tümünü etkilemiştir.”

Evren, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Bazı esnaf ve sanatkarlarımızın kooperatif kredilerinde yaşanan sıkıntılar yaşanmış olup 2014 yılının 7. ay sonu itibari ile ilimizde 3 bin 500 civarında çek ve senetlerin protesto olduğu görülmüştür. Bu gelişmelere rağmen bizler bu ekonominin kırgınlığını esnaf ve sanatkarlarımız olarak bazı hedefler belirleyerek yolumuza devam etmeliyiz.

Çünkü her yönü ile çalışan esnaf ve sanatkarlarımız ülkenin kalkınmasında ilimizin gelişmesinde çaba göstermektedir. Bizler kurum ve kuruluşlar olarak her zaman tıkanılan yerde elimizi taşın altına koymaya hazırız.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız