SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Piyasaları Kontrol Ediyoruz"

0
Güncellendi - 2017-05-25 17:57:26
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 3. İstanbul Ayakkabı Saraciye Fuarına katıldı. Stantları gezen Bakan Tüfenkci, katılımcılarla sohbet ederek sektör hakkında bilgi aldı.

Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Tüfenkci, Türkiye'de üretilen etin iç talebi yeterince karşılamadığı ve fiyatların 50 liranın üzerine çıkacağı iddialarına ilişkin olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bu konuyla ilgili adımlar attığını söyledi.

Bakan Tüfenkci, canlı hayvanda gümrük vergilerinin sıfırlandığını anımsatarak,  “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Et Balık Kurumu vasıtasıyla et ve canlı hayvan ithalatı yapıyor. Ben bu tür spekülasyonlara inanmıyorum. Buna güvenerek hareket edenlerin de zarar edeceğine inanıyorum. Özellikle et girişlerinin hızlanmasıyla beraber, daha doğrusu Et Balık Kurumunun ithalatının bu anlamıyla hızlanmasıyla beraber bunun gerçekleşmeyeceğini şimdiden söyleyebiliriz. Zaten biz kontrol ediyoruz piyasaları" dedi.

Bu anlamda ithalatın da sürekli hale getirilmemesi ve üretimin artırılması gerektiğinin altını çizen Bakan Tüfenkci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bu noktada gerekli çalışmaları yaptığını, yem fiyatlarının kontrol altına alınarak aşağı çekilmesiyle birlikte bu konudaki spekülasyonların sonlanacağına inandığını belirtti.

Domateste pazar sorunumuz yok

Domates ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bakan Tüfenkci, domatesin bir sembol olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin ihracat payına bakıldığında domatesin çok bir anlamı olmadığını ifade etti.

Bakan Tüfenkci, Rusya ile ilişkilerin normalleştiğini ve bu ülkeyle ticarette hedeflerinin olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

“Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın da ifade ettiği gibi Rusya kendi domatesini üretmeye başladı. Biz domatesimizin pazar sorunu olmadığını düşünüyoruz. Hem iç piyasadaki, hem de dış piyasadaki talepleri karşılayabilecek üretimimiz var. Rusya'nın domatesimize olan ilgisini de biliyoruz. Bunun zaman içerisinde normale döneceğine inanıyoruz."

Fuarda, Malatyalı Abdullah Aytekin isimli ayakkabı imalatçısının standını da ziyaret eden Bakan Tüfenkci, hemşehrisiyle bir süre sohbet etti. Ardından ayakkabılardan bazılarını deneyen Bakan Tüfenkci, hatıra fotoğrafı çektirerek fuardan ayrıldı.

İstanbul, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız