SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Piyasanın 5'te Birine Yenilediler

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:10:53
Piyasanın 5'te Birine Yenilediler
A- A+ PAYLAŞ

Daha önce ufak çaplı bakım ve tamir işlemlerinin yapıldığı Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü atölyesinde, birisi atıl vaziyette bekleyen birisi de ağır bakım ve onarım gerektiren 2 iş makinesi revize edildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, revize edilen iş makineleri ile atölyede yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek işçilerle sohbet etti.

Başkan Ahmet Çakır tarafından yapılan incelemeye Genel Sekreter Arif Emecen, Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Mustafa Uçak ile bazı şube müdürleri de eşlik etti.

Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Makine İkmal Bakım ve Onarım Şube Müdürü Nevzat Akdoğan tarafından, revize edilen iş makineleri hakkında bilgiler verildi. Atıl durumda bulunan 1992 model Bekoloder ile ağır bakım ve onarım gerektiren 1986 model dozerin Makine İkmal Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü atölye ustaları tarafından 60 günlük bir sürede revize edilerek hizmete hazır hale getirildiğini belirten Nevzat Akdoğan, bakım ve revizyon maliyetlerinin düşürülmesi için hurdaya ayrılmış başka araçlardan yedek parça temin ettiklerini söyledi. 190 bin lira değerindeki Bekoloder’in 7.500 liralık bir harcamayla tamamen revize edildiğini belirten Akdoğan, servisin 500 bin lira dolayında para istediği dozerin ise fazladan eklemelerle 98 bin liraya revize edildiğini söyledi.

İncelemelerin ardından atölye işçileriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, teşekkür ederek, bir süre sohbet etti. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, gayretli, çalışkan ve özveriyle çalışan bütün birimlerinden son derece verim aldıklarını belirten Başkan Çakır, Makine İkmal Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü’nün de bu birimlerden birisi olduğunu söyledi. Makine İkmal bölümünün son dönemlerde çok daha iyi bir noktaya geldiğini söyleyen Çakır, “Burada çok hassas davranılması gerekiyor. Araçların korunması, bakımı, tamiri, yedek parçaları hepsi büyük önem taşıyor. Aracın arızada yatıyor olması, çok büyük maliyetler getiriyor. Her geldiğimizde burada daha güzel yenilikler görüyoruz. Bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Böyle bir araçların revize edilmesi Belediyemize gerçekten büyük bir maddi da katkı da sağlamış oldu. Aracın fiyatına baktığımızda 1 milyonu bulan bir bedel. Bunun dışarıdaki revizesi 500-550 bin lira iken, arkadaşlarımız 100 bin lira gibi bir rakama mal ettiler. Bundan dolayı da ayrıca tebrik ediyorum” dedi.

 Başkan Çakır, daha sonra şöyle devam etti: “ Bunlar kamunun malı. Herkes orada kendi alanı ile ilgili en titiz hassasiyeti göstermeli,  elinde geldiğince yaptığı işi kaliteli yapmalı. Şoför arkadaşlarımız sürekli eğitime tabi tutulması lazım. Çünkü bir araca verilen zarar belki bir şoförümüzün 2-3 aylığına bedel zararlar veriyor. Daha önemlisi kamunun hak ve hukukun korumalıyız. Çünkü sırtımızda büyük bir vebal var. Bu şehirde yaşayan herkesin hak ve hukukunu burada en verimli şekilde kullanmamız lazım. Kendi şahsi malımız gibi düşünmememiz lazım. Bu bilinç de Makine İkmal’de var. Hepinizi tebrik ediyorum. Ellerinize sağlık. Güzel bir çalışma yapmışsınız. Dilerim devamı gelir.”

Akdoğan: Küçük bir atölyeyken, revize yapan bir ekip kurduk

Desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür eden Makine İkmal Bakım ve Onarım Şube Müdürü Nevzat Akdoğan ise yaptığı konuşmada, Başkan Çakır’ın bir yıl önce kendilerine serbest piyasada özel sektörün yapamadığı işleri kendi atölyelerinde yapılabilmesi için bir hedef gösterdiğini belirterek, bu hedef doğrultusunda son 1 yılda önemli mesafeler kat ettiklerini söyledi. Akdoğan, “1 yıl makine ikmal, sağlık ocağı gibi küçük tedavilerin yapıldığı bir Makine İkmaldi. Bugün organ nakli yapılır gibi dozer revizyonlarının yapıldığı bir ekip kurduk. Bunun için bize verdiğiniz cesaret ve destek için teşekkür ediyoruz” dedi.

Atöyle çalışanlarıyla bir süre sohbet eden Başkan Çakır, ayrıca personel ile hatıra fotoğrafı da çektirdi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız