SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Piyasaya Olumlu Etki Yapacak"

0
Güncellendi - 2018-02-06 02:40:25
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci; Afrin operasyonunun piyasalara etkisi konusunda ” Orta ve uzun vadede ben ekonomimize pozitif anlamda bir katkı sunacağını düşünüyorum. Kesinlikle,  biz zaten bütçeleme anlamında da bu tür operasyonları öngördüğümüz için bütçesel anlamda da bir sıkıntı yaşamıyoruz.” dedi.

-"Pozitif görünüm ve büyüme trendi devam edecek"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ekonomideki son durum hakkındaki değerlendirmesinde, “Özellikle ithalatı bağımlılığı azaltma noktasında, ara malları azaltma noktasında teşvik mekanizmalarımızı ve yatırımları teşvik ediyoruz.  2017 yılından beri devam eden ekonomideki pozitif görünüm ve büyüme trendinin 2018’in ilk çeyreğinde de devam edeceğini ve pozitif anlamda gerek üretim, gerekse istihdama, ihracatın ve üretimin katkı sunacağını görüyoruz.” ifadelerini kaydetti.

-“Tamamen terör örgütlerine karşı bir operasyon”

-Afrin operasyonunun Türkiye’nin uluslararası hukuktan aldığı meşru haklarını kullanarak gerçekleştirdiğini belirten Bakan Tüfenkci, “Operasyona baktığımızda da en az zayiatla Allah’a şükür bugüne kadar operasyonlarımız devam ediyor.  İnşallah sağ-salim bu operasyonları bitireceğiz ve Suriye’nin de toprak bütünlüğünü savunuyoruz biz yıllarca savunuyoruz. Bu operasyonlarla, hiçbir etnik kimliğe bir operasyon olmadığı gibi, her hangi bir ülkenin de toprağına karşı yapılmış veya toprağını elde etmek amacıyla veya işgal amacıyla yapılmış bir operasyon değil. Tamamen terör örgütlerine karşı, sivillere çok dikkat ederek, ayrıştırarak yapılan bir operasyon. Geçmişte de Cerablus' ve Er Bab’da yaptığımız operasyonlarda nasıl bu ayrıma dikkat ederek kendi canımız pahasına, şehit olma pahasına sivilleri koruyarak bu operasyonları yapıyorsak Afrin’de de aynı şekilde davranıyoruz.” diye konuştu.

-“Pozitif anlamda bir katkı sunacak”

Afrin operasyonunun piyasalara etkisi konusunda ise Bakan Tüfenkci şunları söyledi:

“Şuanda dünyanın kabul ettiği ve olumlu anlamda da yurtiçi piyasalara da baktığımızda pozitif anlamda karşıladığı, satın aldığı bir operasyon. Bu ülkemizin biriliği ve beraberliği, ülkemizde yatırım yapmak isteyen yatırımcının güvenliğini de sağlayacak bir operasyon. Ve içteki PKK terör örgütüyle de irtibatlı olduğu düşünüldüğünde beraber burada elde edilen, Türkiye sınırları içerisinde elde edilen başarının, sınırlarımızın kenarında yapılan operasyonlarla, yanı başında yapılan operasyonlarla da bu taçlandırılmış olacak. Orta ve uzun vadede ben ekonomimize pozitif anlamda bir katkı sunacağını düşünüyorum. Kesinlikle,  biz zaten bütçeleme anlamında da bu tür operasyonları öngördüğümüz için bütçesel anlamda da bir sıkıntı yaşamıyoruz.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız