SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Piyasaya Yılın İlk Şekeri Malatya Fabrikası'ndan

0
Güncellendi - 2016-10-23 19:44:51
Piyasaya Yılın İlk Şekeri Malatya Fabrikası'ndan
A- A+ PAYLAŞ

Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, Türkiye’de bu yıl 25 şeker fabrikası içinde ilk pancar üretimi ve ilk şekeri Malatya şeker fabrikasının piyasaya sürdüğünü söyledi.

Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Murat, Malatya şeker fabrikasında pancar alım kampanyasıyla ilgili verdiği bilgide, ”Bu yıl 61'inci şeker kampanyamız 1 Eylül itibariyle pancar alımına başladık, Türkiye’de bu yıl 25 şeker fabrikası içinde ilk üretimi biz yaptık ve ilk şekeri Malatya şeker fabrikası piyasaya sürdü. Bayramda önce şeker kıtlığı yaşanacak şeker karaborsa olacak diye bir algı oluşmuştu. Malatya şeker fabrikasının şeker üretime başlaması ve piyasaya şeker sürmesiyle bu algıda ortada kalmış oldu.

nurimuratŞu ana kadar 250 bin ton pancar teslim aldıklarını yaklaşık 210 bin ton daha pancar alacaklarını söyleyen Murat,” Tahmin ediyorum rekolte bu sene çok iyi bu sene her şey dört dörtlük diye biliriz. Şu ana kadar aldığımız pancarın 180 bin tonunu işledik bunun karşılığında 19 bin ton şeker ürettik ve bunun 15 bin tonunu sattık buda önemliydi. Bu Malatya şeker fabrikası için büyük bir başarıydı. Şu ana kadar ürettiğimiz küspe miktarı 53 bin ton bu da sevindirici bir durum. Yaklaşık 7 bin ton melas ürettik ve onunda 3 bin tonunu sattık fabrika açısında bu yıl dört dörtlük bir kampanya diye biliriz. Daha iki yıl öncesine kadar bu fabrikayla ilgili karabulutlar üzerimizde geziyordu kapatıldı kapatılacak deniliyordu. Fakat şimdi Türkiye'de ilk kampanya yapan ve en iyi fabrikalar arasına girmeyi hak kazanan bir fabrika. Kampanyamız bu yıl yaklaşık 120 gün sürecek buda Türk şeker içerisinde ideal bir rakama ulaşıyor'' diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ahmet (7 yıl önce)
    Pancar belli bir sürede yetişir. Acaba erken kampanya açmak pancarda kalite ve verim düşüklüğü meydana getirdi mi? Üretici acaba pancarı ne zaman fabrikaya getirmeye başladı?
    0
    0
    Yanıtla