SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Piyasayı Canlandıracak"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:44:05
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan  64. Hükümet'in 2016 yılında gerçekleştireceği Eylem Planı, hem esnaf ve sanatkarımızın yıllardır beklediği bazı beklentilerinin gerçekleştirileceği gibi, hemde piyasaların canlanması konusunda önemli reformları kapsamaktadır. Esnaf ve sanatkar kesimine verilen yeni destek ve bazı sorunların çözüm bulması nedeniyle Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na teşekkür ediyorum”  dedi.

“EMEKLİ ESNAFIMIZA ÇİFTE MÜJDE VERİLMİŞTİR”

Keskin yaptığı yazılı açıklama da, “Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun açıklamış olduğu 64. Hükümet’in 2016 yılı Eylem Planı kapsamında esnaf ve sanatkarımızın yıllardır beklemiş olduğu çok önemli bazı sorunlar çözüm bulduğu gibi, yeni uygulamalar ile de desteklenmiştir.  Açıklanan Eylem Planı, son 1 yıldan beri seçimler nedeniyle küçülen piyasalara büyük bir güven vermiştir. Yüzde 15'ten yüzde 10'a indirilen Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı sigortalısı olan esnafın emekli aylıklarından kesilen sosyal güvenlik destek primi kesintisinin bu 3 ay içinde kaldırılacak olması esnaf ve sanatkar kesimi için önemli bir müjde ve önemli bir gelişmedir. Bu sorunun çözümünü yıllardır Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak talep ediyor ve her platformda dile getiriyorduk.  Eylem Planı kapsamında tüm işçi ve Bağ- Kur emeklilerine yıllık ilave bin 200 lira verilecek. Burada Bağ-Kur emeklileri için sosyal güvenlik destek priminin kaldırılmasının yanında ikinci bir destek sağlanmış ve çifte müjde verilmiştir. Esnaf ve sanatkar kesiminin özellikle parkende ticaret konusundaki sıkıntıları da Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun vermiş olduğu Perakende Ticaretin yeniden düzenlenmesi konusundaki müjdesi ile çözüm bulacaktır.  Reform Paketi kapsamındaki işyeri açma ve çalışma ruhsatlarında basitleştirme ve uygulama birliğinin sağlanacak olması da önemli bir gelişmedir” dedi.

ÇIRAKLIK EĞİTİMİ KONUSUNDA SIKINTI ÇÖZÜLÜYOR

64. Hükümetin Eylem Planında esnaf ve sanatkarın Çıraklık eğitimi ile ilgili beklentisinin de cevap bulduğunu belirten TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Esnaf ve sanatkar kesimi özellikle son dönemde çıraklık eğitimi konusunda önemli sorun ve sıkıntılar yaşınıyor.  Çırak sayısı mevcut şartlar nedeniyle her geçen gün biraz daha azalıyor.  Eylem Planı’nda Çıraklık eğitiminin altyapısının güçlendirilecek olması esnaf ve sanatkarımız açısında olduğu kadar toplumumuz için de önemli bir gelişmedir. Bir çok meslekte çırak bulmakta zorlanan esnaf ve sanatkarımız için bu gelişmeyi mutlulukla karşılıyoruz. Ayrıca;  mesleki ve teknik eğitim okul modelinin geliştirilecek olmasının yanında meslek yüksekokullarının da yeniden yapılandırılacak olması da kalifiye eleman konusunda önemli bir sıkıntıyı çözüme kavuşturacaktır” ifadelerini kaydetti.

“30 BİN TL FAİZSİZ KREDİ ESNAF İÇİN ÖNEMLİ BİR GELİŞMEDİR”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı Eylem Planı’nda esnaf ve sanatkara faizsiz 30 bin TL’ye kadar kredi desteği müjdesinin de verildiğini aktaran Keskin, “Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak uzun bir dönemden beri esnaf ve sanatkar kesimine faizsiz ve 4 yıl vadili 50 bin TL tutarında kredi desteği verilmesini talep ediyorduk. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, esnafımıza 30 bin TL’ye kadar faizsiz kredi desteği verileceğini müjdelediler. Bu gelişmede bizim için önemlidir. Ayrıca esnaf ve sanatkarımız için bir diğer önemli müjde ise Basit usulde vergilendirilen esnafın yıllık 8 bin liraya kadar kazançlarından vergi alınmayacak olmasıdır. Ekonomik ve sosyal anlamda sıkıntı çeken küçük esnafımıza verilmiş olan bu destek içinde Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na bir kez daha teşekkür ediyoruz.  Yine, ilk kez iş bulan her gencin ücretinin bir yıl boyunca devlet tarafından karşılanacak olması da, ekonomik sıkıntılar nedeniyle eleman çalıştıramayan esnaf ve sanatkarımız için bir diğer önemli gelişmedir" dedi.

DESTEKLER İÇİN ESNAF VE SANATKARA GÜNCEL BİLGİ VE MEVZUAT DESTEĞİ VERİLECEK

TESK yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, Eylem Planındaki müjdelerden bazılarından ise esnaf ve sanatkarın dolaylı olarak yararlanabileceğini belirterek şunları söyledi;   “Eylem Planına göre; küçük ve orta ölçekli işletmelerin TSE ve patent belgelerinin maliyetlerinin devlet tarafından karşılanacak,  İmalat sanayi makine-teçhizat yatırımlarının finansmanında Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) istisnası getirilecek, Yeni iş kuran gençlere üç yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlanacak,  Kendi işini kurmak isteyen gençlere proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız nakdi destek verilecek, Gençlere 100 bin lira kredi desteği verilecek, bu krediye Kredi Garanti Fonu aracılığıyla yüzde 85 oranında kefalet imkanı sağlanacak. Bu yeni uygulamalardan esnaf ve sanatkarlarımızda dolaylı olarak yararlanacaklardır. Esnaf ve sanatkar kesiminin yeni uygulama ve desteklerden yararlanması için Malatya Esnaf ve sanatkarlar Odaları Birliği olarak esnaf ve sanatkar kesimine güncel bilgi ve mevzuat bilgilendirilmesi konusunda her türlü çalışma yerinde ve zamanında ulaştırılacaktır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız