SON DAKİKA
SON DEPREMLER

PKK 5 Yıl Sonra Aynı Nokta...

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:05:21
PKK 5 Yıl Sonra Aynı Nokta...
A- A+ PAYLAŞ
 
Bugün 8 askerin şehit olduğu Dağlıca'daki Yeşiltaş bölgesinde 5 yıl önce 12 askerimiz şehit olmuştu...
 
PKK'lı teröristler, Hakkari'nin Irak sınırında bulunan Şemdinli İlçesi'nin Dağlıca kesimindeki birliklere, bu sabaha karşı ağır silahlarla 3 ayrı noktadan saldırdı. Çıkan çatışmada 8 asker şehit oldu, 16 asker yaralandı. Çatışmada 10 terörist de etkisiz hale getirildi.
 
Dağlıca'da daha önce de benzer saldırılar yaşanmıştı. 
 
2007'DE DE DAĞLICA
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Irak sınırındaki Dağlıca Beldesi'nde 21 Ekim 2007 tarihinde saat 23.00 sıralarında yaşanan olayda teröristler, Dağlıca'dan Yeşiltaş'a giden askeri konvoya saldırı düzenlemişti.
 
AVAŞİN KÖPRÜSÜ ÜZERİNDE SALDIRI
Çukurca'nın kuzey doğusunda Yüksekova'ya 50 kilometre uzaklıktaki Irak sınırının sıfır noktasındaki Dağlıca Beldesi'nden Yeşiltaş'a giden Yüksekova 21'inci Sınır Jandarma Taktik Tugay Komutanlığı'na bağlı Komando Taburu'na ait askeri konvoy Avaşin Köprüsü üzerinde saldırıya uğramıştı. Ağır makineli silahlar ve roketatarların da kullanıldığı saldırıda 12 asker şehit olmuş; 3'ü ağır 16 askerimiz de yaralanmıştı.
 
YARALILAR HELİKOPTERLERLE ALINDI
Yaralı askerler helikopterlerle Yüksekova ve Hakkari'deki hastanelere nakledilmişti. Bölgeye takviye birlikler sevk edilip; geniş çaplı operasyon başlatılmıştı.
 
DAĞLICA'DAN SON ŞEHİT HABERİ 2 YIL ÖNCE GELMİŞTİ
Dağılca'dan son şehit haberi ise iki yıl önce gelmişti. 7 Mayıs 2010'da teröristlerle çıkan çatışmada iki asker şehit olmuştu...
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız