SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"PKK Barışı Vurdu"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:08:32
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "PKK, Barış'ı vurdu ve HDP buna sessiz kaldı" dedi. 

AKP İl Teşkilatı'nda gazetecilerle bir araya gelen Çalık, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Çalık, koalisyonla ilgili yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımızın görevi sayın Başbakanımıza vermesinden sonra çalışma yaptık ve tüm siyasi partiler için birer komisyon kurduk. Tüm siyasi partilerin vaatleri de dahil olmak üzere seçimdeki söylemlerini de tek tek analiz etme imkanına sahip olduk. Genel Başkanımız tüm siyasi partilerin Genel Başkanları ile görüşmelerini yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile yapılan bir aylık istikşafi görüşmeler ve Cumhuriyet Halk Partisi ile AK Parti'nin birbirini keşfettiği, ne söyledik ve bundan sonra ne yapacağız konusunda cümlelerini tartıştığı bir aylık, çok iyi bir demokrasinin kazandığı bir süreci yaşadık. Milletin bize verdiği ödevi, milletin bize verdiği mesajı biz aldık. AK Parti tek başına iktidar olamadı ama bu ülkenin en büyük partisi ve milletin hala en çok güvendiği parti. Dolayısıyla AK Parti'siz bir hükümet olmayacağını biz çok net gördük. 'Koalisyonla yolumuza devam edebilir miyiz, milleti hükümetsiz bırakmamak adına çalışmalar yapabilir miyiz' dedik ve Cumhuriyet Halk Partisi'yle yapılan bir aylık istikşafi görüşmeleri neticesinde çok ciddi derin ayrılıkların olduğunu bir kez daha teşkilatımızdan, milletimizden aldığımız geri dönüşlerle birlikte olmayacağını Cumhuriyet Halk Partisi'yle yaptığımız görüşmeler neticesinde paylaştık. Biz, süreli bir seçim hükümet olmasını talep ettik ama buna rağmen bu kadar derin ayrılıkların olduğu bir siyasi partiyle 4 yıl gibi uzun süreli bir koalisyon hükümetini kurmak şu anda çok erken verilmiş bir karar olurdu. Dolayısıyla şu anda yaptığımız görüşmeler neticesinde Cumhuriyet Halk Partisi ve AK Parti'nin koalisyon görüşmelerinin neticesinde olamayacağı çok net bir şekilde hasıl olmuştur. Eğer koalisyon görüşmelerinde hükümet kurulamazsa, netice alınmazsa erken seçim vazgeçilmezdir ve AK Parti teşkilatı ilk günde, 14 Ağustos 2001'deki ruhuyla her an, her dakika seçime tam hazır bir siyasi partidir" dedi. 

"PKK, BARIŞ'I VURDU VE HDP SESSİZ KALDI"

Çalık, yaşanan terör olaylarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "HDP Eş Başkanları'nın 'barış istiyoruz' cümleleri var. Malatya'da bir şehidimiz var ve şehidimizin adı Barış. PKK, Barış'ı vurdu ve HDP buna sessiz kaldı. Malatyalı şehidimiz Barış nasıl vurulduysa, PKK ve HDP'de barışı öyle vuruyor" diye konuştu. 

Silahlarla barış şarkısı söylenemeyeceğini ifade eden Çalık, şunları kaydetti: "Maalesef Selahattin Demirtaş sadece ortaya konan bir senaryoydu ve bu senaryonun ürünü olarak da piyasaya sürüldü. İlk günden itibaren oluşturulan algıyla Selahattin Demirtaş Türkiye partisinin lideri olarak lanse edildi ama bugün gelmiş olduğumuz nokta ve onların yapmış olduğu açıklamalara dönüp baktığımızda direkt olarak söylenecek yegane cümle şudur; terör örgütüne sırtını dayayan bir siyasi parti asla Türkiye partisi olamaz. Eğer Türkiye partisi olmak istiyorsanız şayet, silahları bıraktırmak üzere bütün cümlelerinizi söyleyeceksiniz. Silahlar toprağa gömülmeden, üstüne beton dökülmeden barış asla olmaz. Daha önce söyledik, silahlarla barış şarkıları söylenmez. Eğer siz saz çalarak barış şarkıları söylemek istiyorsanız önce silahlarınızı bırakacaksınız sonra sazı elinize alacaksınız. Barış'ları da şehit etmeyeceksiniz. Ülkemizde yapılan operasyonlar doğu ve güneydoğu da dahil olmak üzere milletimizin kamu düzenini ve güvenliğini sağlamak adına yapılan operasyonlardır. Güneydoğudan gelen arkadaşlarımız da, bizler de gittiğimizde gördüğümüz tablo; milletimin bundan çok büyük bir memnuniyet duyduğudur. Dolayısıyla terör sonlanana kadar operasyonlar devam edecektir. Barışı söylemek için Barış'ı vurmayacaksınız. Evlatlarımızı şehit etmeyeceksiniz. Ne askerlerimizi, ne polisimizi, ne sivil vatandaşımızı ne de çocuklarımızı vurmayacaksınız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız