SON DAKİKA
SON DEPREMLER

PKK Bombası Ele Geçti

A- A+ PAYLAŞ

Terör örgütü PKK'nın İstanbul'daki eylemlerinde kullanmak için Doğu'dan gönderdiği yüksek dereceli patlayıcı madde Malatya'nın Battalgazi ilçesinde durdurulan trende ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, terör örgütü PKK'nın İstanbul'da düzenleyeceği kanlı eylemlerinde kullanmak için trenle İstanbul'a göndermek istediği 7 kilo 750 gram ağırlığındaki yüksek dereceli patlayıcı madde ihbarını alan polis ve jandarma ekipleri alarma geçti.

Şahısın Van'dan İstanbul'a gitmekte olan Güney Ekspres'inde olduğunu tespit eden güvenlik birimleri, şahsı Elazığ'dan itibaren tren içinde takibe aldı.

Battalgazi ilçesinde duran trende jandarma ekipleri rutin arama yaptı. Yanında patlayıcı madde bulunan şahıs, arama esnasında gözaltına alındı.

Diyarbakır nüfusuna kayıtlı M.A. (20) olduğu öğrenilen şahısın güvenlik birimlerince sorgulandığı öğrenildi.

Elde edilen patlayıcı maddenin önemli olduğu ve olayla ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

GENELKURMAY AÇIKLADI..
Genelkurmay Başkanlığı, Malatya'da tren garında bir kişi ile birlikte 7.5 kilo plastik patlayıcı madde ele geçirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Güvenlik güçlerince alınan bir duyum üzerine, Malatya ili Merkez ilçesi Battalgazi Tren İstasyonu'nda icra edilen faaliyet sonrası, bir şahsın beraberindeki çanta içerisinde 7,75 kg plastik patlayıcı ele geçirilmiştir" denildi.

Bu arada, gözaltına alınan M.A. (20) adlı şahısın sorgusunu sürdüğü ve olayla ilgili olarak geniş çaplı soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Öte yandan, patlayıcı maddenin terör örgütü PKK'ya ait olduğu ve İstanbul'daki eylemlerde kullanılmak üzere gönderildiği öğrenildi.

KAPAK FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız