SON DAKİKA
SON DEPREMLER

PKK Militanlarıymış

A- A+ PAYLAŞ

Kale ilçesinde çatışmada biri ölü ele geçirilen iki teröristin PKK'lı oldukları bildirildi. Teröristlerde 2 Kaleşnikof, 1 tabanca, 300 mermi ile 4 el bombası ele geçirildiği belirtildi.

Dün akşam saat 19.30 sıralarında Malatya'dan Elazığ'a gitmekte olan bir yolcu minibüsü, Kale ilçesindeki kontrol noktasında polis tarafından durdurulmuş, araçtan inen iki kişi polise ateş açmışlardı. Polisin karşı ateşi sonucu bu şahıslardan biri öldürülmüş, diğeri canlı ele geçmişti.

İki şahsın Malatya-Elazığ seferini yapan minibüse Kapıkaya'dan bindikleri Kale ilçesinde ineceklerini söyledikleri, Kale ilçesi girişindeki polis noktasında kimlik denetimi sırasında olayın meydana geldiği belirtildi.

Canlı ele geçirilen teröristin pimini çektiği el bombasını patlatmak isterken, polislerin elini sıkarak pimi attırmasına ve patlamaya izin verilmediği öğrenildi.

EMNİYET MÜDÜRÜNÜN AÇIKLAMASI..
Çatışmadan hemen sonra olay yerine giden Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, bugün Valilik çıkışında basın mensuplarının konuya ilişkin sorularını yanıtladı. Kahya, yaralı ele geçen teröristin sorgusunda PKK terör örgütü militanı olduklarının ortaya çıktığını bildirdi. İki teröristin, terör örgütünün Bingöl Diyarbakır arasındaki bölgede faaliyet gösteren gruptan oldukları, üzerlerinde 2 Kaleşnikof otomatik silah, 1 tabanca, 300 mermi, 4 el bombası, 2 dürbün ve 1 radyo ele geçirildiğini belirten Kahya, yaralı yakalanan teröristin sorgusunun sürdüğünü belirtti.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA..
Bu arada Malatya Valiliği de olayla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"PKK Terör örgütünün son günlerde kırsal ve il merkezlerinde yapmış oldukları eylemlerin artması üzerine İlimizde adı geçen örgüte yönelik yapılan ça1ışmalarda, İl merkezi ile ilimiz giriş ve çıkışlarında rutin olarak yapılan uygulamalar esnasında;

Kale İlçesinin çıkışında 23.10.2007 günü saat: 19.30 sıralarında Malatya istikametinden Elazığ istikametine giden yolcu minibüsü içerisinde durumlarından şüphelenilen 2 erkek şahsın kimlik sorulması esnasında minibüsten inerek kaçmaya çalıştıkları ve üzerlerinde bulunan el bombalarını patlatmaya çalıştıkları sırada yapılan müdahale neticesinde; bir şahıs ölü, diğeri sağ olarak ele geçirilmiştir.

Şahısların üzerlerinde ve eşyalarında yapılan aramalarda;
1- 2 adet Kaleşnikof marka otomatik tüfek,
2- Bu tüfeklere ait 10 adet şarjör ve 300 adet fişek
3- 4 adet el bombası,
4- 1 adet tabanca: tabancaya ait şarjör ve fişekler,
5- 2 adet el dürbünü,
6- 3 adet telsiz,
7 - Örgütsel doküman ve malzemeler:
ele geçirilmiştir.
Olayla ilgili tahkikata devam edilmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız