SON DAKİKA
SON DEPREMLER

PKK Saldırdı, 11 Şehit

A- A+ PAYLAŞ

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi Günyazı Köyü'nün Irak sınırındaki Tanyolu Mezrası'ndaki sınır bölüğü üs bölgesine gece yarısından sonra kalabalık PKK'lı grubu ağır silahlarla saldırdı. Üç koldan saldıran teröristlerle 5 saat süren çatışmada 9 asker şehit oldu, 14 asker yaralandı. Aynı bölgede 2 asker de mayına basarak şehit düştü ve şehit sayısı 11'e yükseldi.

Çatışmalarda 12 terörist öldürülürken, Irak topraklarına kaçan teröristlere kobra helikopterler bomba yağdırdı, savaş uçakları da sınır ötesindeki terörist kamplarını bombaladı. Şemdinli'de operasyonlar devam ederken, askerlerin geçiş bölgesine teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu 2 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Bu olayla birlikte Şemdinli'de bir günde şehit sayısı 10'a, yaralı sayısı 16'ya çıktı. Akşam saatlerinde karakol saldırısında yaralanan askerlerden birinin de ölümüyle şehit sayısı 11'e yükseldi.

Türkiye’nin, İran ve Irak’a sınırında bulunan Şemdinli İlçesi’ne 15 kilometre uzaklıktaki Günyazı Köyü'nün Tanyolu Mezrası Mezargediği Bölgesi'nde bulunan Tekeli Jandarma Sınır Taburuna bağlı sınır bölüğünün üs bölgesi, PKK'lı teröristlerin saldırısına uğradı. Havanın yağışlı ve sisli olmasından yararlanarak sınır bölüğünün üs bölgesine yaklaşan teröristler saat 02.00'de üç koldan saldırı başlattı. Bölgedeki kaynaklara göre, sayıları 250'yi bulan teröristler tabura, üst koruma birliğine ve seyyar birliğe otomatik tüfek ve roketatarlarla ateş açtı. Askerler de teröristlere anında karşılık vererek çatışmaya girdi.

ÇATIŞMA 5 SAAT SÜRDÜ

Bölgeye hemen çevredeki birliklerden takviye gönderilirken, Tekeli Jandarma Taburu'ndan obüslerle tesbit edilen teröristlerin bulunduğu noktalar top ateşi altına alındı.

Şemdinli’de bulunan 3'üncü Dağ Komando Tabur Komutanlığı’ndan peş peşe kalkan helikopterler bölgeye özel eğitimli komandoları indirdi. Çatışmanın başladığı ilk anlarda sis nedeniyle helikopter desteği sınırlı kalırken, sisin dağılmasıyla birlikte yoğun olarak devam etti. PKK'lı teröristlerle askerler arasındaki çatışma saat 07.00'ye kadar sürdü.

Üç noktada birden 5 saat süren çatışmada 12 PKK'lı terörist öldürüldü. Çatışmada 9 asker şehit olurken, 14 asker de yaralandı. Şehit olan askerlerin çoğunun, teröristlerin ele geçirmek istediği Tekeli Jandarma Sınır Taburu'nun üst koruma bölgesi ile tabura 2 kilometre uzaklıktaki Mezargediği bölgesinde bulunan seyyar birlikte bulunduğu belirtildi.

Şemdinli’deki hain saldırının ardından bölgeye çok sayıda asker sevk edilirken, kobra helikopterler de sürekli bölgede uçuş yaptı. Bölgede operasyonlar devam ederken, öğle saatlerinde teröristlerin önceden döşediği mayının infilak etmesi sonucu 2 asker daha şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Bu olayla birlikte Şemdinli'de bir günde şehit olan asker sayısı 11'e, yaralı sayısı da 16'ya yükseldi.

Saldırıda yaralanan askerler hastanelerde tedavi altına alındı. Yaralılara ilk müdahale Şemdinli Devlet Hastanesi’ne, ardından da durumu ağır olanlar helikopterle Hakkari Asker Hastanesi’ne sevk edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız