SON DAKİKA
SON DEPREMLER

PKK Saldırısı Dünya Basınında...

A- A+ PAYLAŞ

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'ndeki hain saldırı dünya basınında da geniş yer buldu.

New York Times, ‘Irak sınırında en az 12 Türk askeri öldü’ başlıklı haberinde bazı askerlerinin de kayıp olduğunu yazdı. Gazete son çatışma ardından Türk yetkililere sınır ötesi operasyon yapılması konusundaki baskıların artacağını iddia etti.

BBC ise, 12 Türk askerinin öldürülmesi sonrası Türk ordusunun giriştiği operasyonlarda 23 PKK'lının öldürüldüğünü duyurdu. Saldırının Türkiye’de parlamentonun sınır ötesi operasyona yeşil ışık yakmasının ardından gerçekleştiğine dikkat çekilen haberde ayrıca sivillerin bulunduğu bir minibüse yönelik saldırıda da 10 kişinin yaralandığı yazıldı.
Fransız Le Monde gazetesi internet sayfasında ‘Irak sınırına ölümcül çatışmalar’ başlıklı haberinde Hakkari'de çok sayıda Türk askerinin öldüğünü belirtti. Fransız gazetesi bu kayıpların çarşamba günü Türk Parlamentosu'ndan Kuzey Irak'a sınır ötesi operasyon tezkeresinin geçirmesinin ardından yaşanan ilk askeri kayıp olduğunu yazdı.
Türkiye’nin operasyonunun bölgeyi istikrarsızlaştırmasından korkulduğuna değinen gazete, Bağdat ve Washington’un tek taraflı bir operasyona karşı olduklarını, Iraklı Kürtlerin de topraklarına yönelik herhangi bir müdahaleye karşılık vereceğini söylediklerini kaydetti.
Alman Die Welt gazetesi internet sayfasında ‘Irak sınırında kanlı savaşlar’ başlığı ile verdiği haberinde PKK'lı teröristlerden ‘Kürt milisler' diye söz ederken, Ankara'da bir kriz toplantısı yapılacağını, İran hükümetinin de Türkiye’nin olası sınır ötesi operasyonuna karşı olduğunu yazdı. Haberde Irak Parlamentosu'nun bu sabah Türkiye'nin sınır ötesi operasyonuna yönelik alınan kınama kararına da yer verildi. Handesblatt gazetesi de ‘Türk- Irak sınırında çatışma’ başlığıyla verdiği haberi Kürt kaynaklarına dayandırırken, Hakkari'deki saldırıda 12 askerin öldüğünü, Türkiye’nin Irak sınırına operasyon gerçekleştirdiğini yazdı.
Alman birinci kanalı ARD de internet sayfasında Irak sınırında meydana gelen çatışmaya geniş yer verdi. Kuzey Irak'taki Erbil kentindeki Kürt yetkililere dayandırılan habere göre olay sonrası Türk Ordusu'nun Irak sınırında bulunan 12 noktaya top atışı yaptığı belirtilen haberde Türk ordusunun bu operasyonlarında ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

Dünyaya acil koduyla duyuruldu

15 askerin şehit olduğu haberini uluslararası haber ajansları AP, Reuters ve AFP, dünyaya 'acil' koduyla geçti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız