SON DAKİKA
SON DEPREMLER

PKK Yine Dağlıca'ya Saldırdı

A- A+ PAYLAŞ

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde, terör örgütü PKK üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 2 asker şehit olurken, 5 terörist de ölü ele geçirildi. 1 asker de yaralandı.

Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde 21 Ekim 2007'de bir grup PKK'lı teröristin saldırısına uğrayan Dağlıca 3'üncü Motorlu Piyade Tabur Komutanlığı, Keri Tepe üs bölgesine dün gece yine saldırı düzenlenmek istendi.

12 askerin şehit olduğu, 16 askerin yaralandığı ve 8 askerin de kaçırıldığı Keri Tepe Üst Bölgesi'ne saldırmak isteyen teröristlerin istediği bu kez olmadı.

Teröristlerin açtığı taciz ateşine, asker anında karşılık verdi. Taciz ateşinin yapıldığı bölgeye operasyon düzenlenerek sıcak temas sağlandı ve çatışma sabahın erken saatlerine kadar sürdü.

Bölgeye çok sayıda özel eğitimli komandolar sevk edilirken, helikopterler de havadan destek sağladı.

Bunun üzerine teröristler kaçarak izlerini kaybedirirken, Hakkari Valisi Muammer Türker, Dağlıca' daki çatışmada 1 uzmançavuş ile bir uzman onbaşının şehit olduğunu söyledi. Bölgede operasyonlar sürüyor.

TUNCELİ-BİNGÖL SINIRINDA BÜYÜK OPERASYON

TUNCELİ’de PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için sürdürülen operasyonlar Tunceli-Bingöl sınırında yoğunlaştırıldı.

Tunceli’nin Nazımiye İlçesi Sarıyayla Karakolu’nda PKK’lı teröristlerin düzenlediği ve 4 askerin şehit olduğu, 7 askerin ise yaralandığı saldırının ardından sürdürülen operasyonlar, havaların düzelmesiyle daha da artırıldı. Sarıyayla karakoluna saldıran teröristlerin 15’er kişilik gruplara bölünerek, yeni eylem hazırlığında içinde olduğunu belirleyen güvenlik güçleri, bu sabahtan itibaren Tunceli’nin Nazımiye, Pülümür, Bingöl’ün Yedisu, Yayladere ve Kiğı İlçesi kırsal kesimlerinde büyük bir operasyon başlattı.

Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan Sikorsky helikopterlerle operasyon kesimlerine Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi. Operasyonlara Kobra tipi helikopterlerin de destek verdiği ve PKK’lı teröristlerin bulunabileceği alanları bombaladığı belirtildi.

Ayrı gruplara ayrılan teröristlerin yanlarında bol miktarda patlayıcı ile ağır silahlar bulunduğu ve yeni eylem hazırlığında oldukları belirtildi. Güvenlik güçleri, bu teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede adım adım izlerini sürdürüyor.

KÜPELİ DERESİ VE CEHENEM DERESİ'NDE OPERASYON

MARDİN'in Dargeçit İlçesi'ndeki Kuşluca Jandarma Karakolu'na düm akşam 1 askerin yaralandığı saldırıyı düzenledikten sonra Küpeli Dağı'na kaçan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlatıldı. Sikorsky helikopterleri ile operasyon alanlarına jandarma özel harekat birlikleri indirilirken, Kobra helikopterleri ile PKK'lıların saklanabileceği alanları bombalıyor.

Dargeçit'teki Kuşluca Jandarma Karakolu'na saldıran PKK'lıların Küpeli Dağı'na kaçtığı istihbaratını alan Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na bağlı birlikler, PKK'lıları Güçlükonak bölgesinde çembere almak amacıyla geniş çaplı operasyon başlattı. Şırnak'tan kalkan Sikorsky helikopterler ile Küpeli Dağı'na çok sayıda jandarma özel harekat timleri indirilirken, Dicle Nehri kenarında bulunan Akçay ve Cudi'nin altında yer alan İkizce Tugay Komutanlığı'ndan ise tam donanımlı yüzlerce asker operasyon alanlarına sevk edildi.

Küpeli Dağı'nın Seslice, Gündoğdu, Görmez ve Kilise Tepe Bölgesi'nde konuşlanan askerlere Kobra tipi helikopterler ise havadan destek veriyor. Küpeli Dağı'nda PKK'lıların geçiş güzergahlarını tutan timler stratejik noktalarda konuşlanırken, Kobra helikopterler ise PKK'lıların gizlenebileceği derin vadileri bombalıyor. Küpeli Dağı'ndaki operasyonun yanısıra bölgedeki PKK'lıların yoğunlukta bulunduğu İdil İlçesi yakınındaki Cehennem Deresi Mevkii'ne de çok sayıda asker sevk edildi.

Cehennem Deresi'nin derin vadilerine kadar inen Mehmetçikler PKK'lıların gizlenebileceği mağara ve sığınakları bombalarla imha ediyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız