SON DAKİKA
SON DEPREMLER

PKK'dan Hain Saldırı

0
Güncellendi - 2016-01-14 20:27:25
PKK'dan Hain Saldırı
A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde teröristler tarafından polis lojmanları ile İlçe Emniyet ve Jandarma Komutanlığı'na eş zamanlı saldırı düzenlendi. Polislerin ailelerinin kaldığı lojmanlara bomba yüklü araç, emniyet ve jandarmaya ise roketatar ve el yapımı bombalarla düzenlenen saldırıda, 6 kişi ölürken, 38 kişi yaralandı. Ağır yaralıların da olduğu saldırıda lojman binası ve karşısındaki müstakil ev çökerken, lojmanda yangın çıktı. Saldırı ilçede infial yarattı.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde teröristler tarafından saat 23.45 sıralarında İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve polis lojmanlarına eş zamanlı saldırı düzenlendi. Lojmanlara bomba yüklü araç, emniyet ve jandarmaya ise roketatar ve el yapımı bombalarla düzenlenen saldırının ardından teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Bir süre devam eden çatışma teröristlerin gecenin de karanlığından faydalanarak, kaçmasıyla sona erdi. Bomba yüklü aracın patlamasıyla da lojmanlarda ve karşısındaki bir müstakil evde göçük oluştu. Lojmanlarda yangın da çıktı.

DİYARBAKIR’IN ÇINAR İLÇESİNDE TERÖRİSTLER TARAFINDAN İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ, JANDARMA KOMUTANLIĞI VE POLİS LOJMANLARINA EŞ ZAMANLI SALDIRI DÜZENLENDİ. (BURAK EMEK - MEHMET PİŞKİN/DİYARBAKIR-İHA)

Bir anda ilçeyi sarsan saldırı sonrasında olay yeri ambulanslar, itfaiyeler ve polis ekipleriyle doldu. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, önce çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Ardından itfaiye ekipleri yaralıları göçük altından ve yangının çıktığı lojman binasından kurtarmak için çalışmaya başladı. Yaralılar taşındıkları olay yerindeki ambulanslarla İlçe Devlet Hastanesi ve Diyarbakır’daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Hastanelere yaralı taşıyan ambulanslar daha sonra yeniden olay yerine geldi. Yakınları yaralanan vatandaşlar ise olay yerinde feryatlar ederek, fenalık geçirdi.

Tonlarla patlayıcı kullanılarak yapıldığı tahmin edilen saldırının etkileri ilçenin diğer bölgelerinde bile hissedildi. İlçede yüzlerce ev ve işyerinde de tahribat oluştu.

Kurtarma çalışmalarının sürdüğü ilçeye Diyarbakır’dan çok sayıda polis de sevk edildi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız