SON DAKİKA
SON DEPREMLER

PKK'lı Teröriste Ceza

A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş'ta geçtiğimiz yıl yakalanan terör örgütü PKK'lı teröriste 5 ayrı suçtan 2'kez ağırlaştırılış müebbet hapis ile 28 yıl hapis cezası verildi.

Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçe kırsalında geçtiğimiz yıl 20 Nisan 2010 tarihinde gerçekleşen olayda yaylacılardan erzak toplamak isteyen PKK'lı grup ile askerler arasında çıkan çatışmada 1 terörist öldürülmüş, 1 terörist ise sağ olarak ele geçirilmişti.

Sağ olarak yakalanan ve Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçe nüfusuna kayıtlı olan Hüseyin Torunoğlu (29) adlı PKK'lı teröristin Özel Yetkili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılaması sona erdi.

Özel Yetkili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, PKK'lı terörist Hüseyin Torunoğlu'na "devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik fiil işlemek" suçundan Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası, 12 Temmuz 2009 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde Köy Korucusu Mustafa Tekin'i n şehit edilmesi eyleminden dolayı Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası, 12 Temmuz 2009 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde bir Köy Korucusu nü öldürmeye teşebbüs suçundan 13 yıl hapis cezası, el bombası gibi tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma suçundan 6 yıl 8 ay 83 gün hapis cezası ve ruhsatsız 1 adet vahim silah taşımak suçundan 7 yıl 15 ay hapis cezası verdi.

ALMANYA'DA PKK'YA KATILMIŞTI
Toplam 5 ayrı suçtan 2'kez müebbet hapis cezası ile 28 yıl hapis cezası alan PKK'lı terörist Hüseyin Torunoğlu, yakalandıktan sonra çıkartıldığı Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde verdiği ifadesinde, "Ben 2000 yılında Almanya'da MLKP terör örgütü sempatizanı olduğumu söyleyerek, sığınma talep ettim. 2002 yılında Hollanda'da PKK'nın bir kampına katıldım. Aynı yıl Hollanda Amsterdam'dan Ermenistan Havaalanına geçiş yaptım, oradan da sınıra yakın bir köyden İran'a geçiş yaptım. Sonrasında PKK'nın Irak bölgesindeki dağ kadrosuna katıldım. Burada 6 yıl eğitim gördüm" şeklinde ifade vermişti.

ELAZIĞ'DA..
Bu arada Elazığ'da, terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 5 kişi gözaltına alındı ve Malatya'ya gönderildi.

Elazığ, Diyarbakır, Siirt ve Şanlıurfa'da çeşitli zamanlarda PKK terör örgütü lehine düzenlenen eylemlerde slogan atan, emniyet güçlerine havai fişek, molotof kokteyli ve taş attıkları belirtilen 5 kişi, Elazığ'da düzenlenen operasyonda gözaltına alındı. Sorgularının ardından Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen zanlılardan 4`ünün tutuklandığı belirtildi.

Öte yandan, zanlıların evinde ve örgütsel faaliyetlerini sürdürdükleri ileri sürülen bir dernekte, haklarında toplatma kararı bulunan çok sayıda yayın, örgütsel döküman ile eylem ve etkinliklerde kullanıldığı değerlendirilen yüz maskesi, sopalar ve patlayıcı maddelerin ele geçirildiği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız