SON DAKİKA
SON DEPREMLER

PKK'nın Haracı Çalındı!

A- A+ PAYLAŞ

PKK adına Fransa'da haraç toplayan 3 örgüt sorumlusu, beraberindeki 1 milyon euro ile kaçtı. Örgüte ait parayla kaçan PKK'lılar hakkında infaz kararı alındı.

Terör örgütünün Fransa'nın başkenti Paris ve Marsilya kentlerinde faaliyet gösteren Y.A., Ş.K. ve İ.Y. isimli örgüt sorumlularının, örgüte ait yaklaşık 1 milyon euro ile kayıplara karıştığı bildirildi.

Kaçan 3 kişinin, Fransız güvenlik birimleri tarafından terör örgütüne yönelik Şubat ve Haziran 2010 aylarında gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonlarda gözaltına alındıkları, ancak kısa bir süre sonra serbest bırakıldıkları ifade edildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Kandil'deki örgüt yönetiminin, söz konusu olayın ardından 3 kişi ile ilgili “infaz” kararı aldığı öne sürüldü.

Örgütün olayı kadrolarından gizli tuttuğu, söz konusu 3 kişi hakkında “ajan-işbirlikçi” oldukları gerekçesiyle “infaz” kararı verildiğini kadrolarına açıkladığı belirtildi.

Terör örgütü PKK'nın “paravan” oluşumları aracılığıyla, finansman teminine yönelik olarak Avrupa ülkelerinde toplanan paraların büyük bölümünü, örgüt sorumlularının zimmetlerine geçirmeleri ve şahsi harcamalarda kullanmalarının Kandil'deki örgüt yönetiminde büyük rahatsızlığa neden olduğu biliniyor.

Örgütün faaliyetlerini yakından izleyen terör uzmanları, PKK'da kişilere dayalı örgütiçi dolandırıcılığın sürekli yapıldığını ancak son olayda 3 sorumlunun bir araya gelerek 1 milyon euro para ile kaçmalarının “örgütün geleceği ile ilgili kaygıları” ortaya koyduğuna dikkat çektiler.

Bu yıl içerisinde, terör örgütünün Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteren elemanlarından “Botan” kod adlı E.B., “Bayram” kod adlı M.P, “Salih” kod adlı B.Ü, “Ali” kod adlı Ş.M, “Doğan” kod adlı N.Ç., “Şahin” kod adlı M.P, “Ergün” kod adlı F.K, “Soreş” kod adlı H.Y. ve “Keklik” kod adlı E.K. adlı kişiler örgütün paralarını alarak kaçmışlardı.

TERÖR ÖRGÜTÜNE FİNANSMAN DESTEĞİNE TUTUKLAMA

Öte yandan, başkent Paris'in Rue Faurbourg St.Denis bölgesinde geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen bir dizi operasyonda gözaltına alınan V.H. adlı kişinin “yasaklı terör örgütüne finansman desteği sağlamak” gerekçesiyle tutuklandığı bildirildi.

Fransız Adli Polis Yönetim Merkezi ve Anti Terörist Birimi tarafından, ülkede yaşayan Kürt kökenli işyeri sahiplerine gönderilen mektuplarda, “Bağış” ve “Yardım” adı altında zorla para isteyen PKK'lıların güvenlik birimlerine bildirilmesi istenmiş, “Herhangi bir sebeple yasaklı örgüt PKK'ya maddi yardımda bulunduğu belirlenen işyeri sahiplerinin ayrıntılı mali denetim altına alınacakları” ifade edilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız