SON DAKİKA
SON DEPREMLER

PKK'nın Malatya'ya Sızma Planı!..

A- A+ PAYLAŞ

MALATYA kırsalında yuvalanmak amacıyla yaptıkları keşif dönüşü, bir teröristin ölü ele geçirildiği çatışmada sağ yakalanan PKK'lı İ.A.'nın, örgütün üst düzey sorumlusu olduğu, örgüt içi infaz emirlerini veren kendi aralarında kurdukları sözde mahkemenin yargıcı olduğu ortaya çıktı. İtiraflarda bulunan İ.A. hakkında ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı.

Terör örgütü PKK'nın Malatya kırsal kesiminde silahlı faaliyet yürütmesi amacıyla bölgeye keşif amacıyla gönderilen ancak yol kontrolü sırasında Felat kod adlı terörist Yüksel Nergiz'in öldürüldüğü çatışmada sağ yakalanan Bawer- Sefkan kod adlı İ.A. hakkında dava açıldı. İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde okurken 7 yıl önce örgüte katıldığı saptanan İ.A.'nın, örgütün İran ve Irak'taki kamplarında uzun süreli bomba ve silah eğitimi aldıktan sonra Güneydoğu kırsalına gönderildiği belirlendi.

`MALATYA KIRSALINA AÇILIM PLANI'

İfadesinde, PKK'nın 2008 yılı bahar aylarında Malatya kırsalına açılım yapmayı planladığını belirten İ.A, şunları söyledi:

"Üniversitede okurken ana dilde eğitim kampanyasına imza verdiğim için okuldan atılınca kapatılan HADEP'in İstanbul Gençlik Kolları'nda ve Mezopotamya Kültür Merkezi'nde görev aldım. Sonra İran'dan örgüte katıldım. Askeri ve siyasi eğitimin ardından 3 yıl önce 8 kişilik grupla Hakkari'den giriş yaparak Erzurum kırsalına geldik. Malatya'nın Doğanşehir kırsalına açılım yapılacağı yönünde örgütten talimat gelince ben de 25 gün Doğanşehir ve Yeşilyurt ilçesi kırsalında barınma amaçlı keşif faaliyeti yaptım. Gece yürüyerek gündüz ise görüntü vermemek için uyuyarak arazide kaldım. Malatya hiçbir eyalete bağlı değildir. Doğrudan Kuzey Irak'taki ana karargaha bağlı olacaktır. Ancak şu anda o bölgede kimse yok. Yakalanmasaydık, ilerleyen süreçte buraya grup olarak gelecektik. Harita yardımıyla yaptığım faaliyetin ardından örgüte rapor vermek üzere Lice kırsalına dönerken yol aramasında polis bize kimlik sorunca yanımdaki arkadaşım Yüksel Nergiz el bombasını çekip polislere atmak isterken öldürüldü. Ben arka koltukta oturuyordum. Polisler tek tek kimlik sordular, sıra bana geldiğinde kimliğimin olmadığını söyledim. Sonra içinde silah ve techitazımın olduğu çantaya bakmak istediler, ben yakalanacağımı anlayınca çantayı bırakıp kaçtım. Bu sırada belimdeki el bombasını çıkarmaya çalışıyordum, ancak boğuşma neticesinde beni yakaladılar. Bombayı çıkartsaydım patlatacaktım."

`RADYODAN ŞİFRELİ MESAJ ALDIK'

Diyarbakır- Ergani arasındaki tren raylarına 16'şar kiloluk 2 yağ tenekesi dolusu mayın döşediklerini, bu mayını ise amonyum nitrat, potasyum klorat kullanarak yaptıklarını, Kul- Lice yoluna ise 2 piknik tüp içine konulmuş bombayı uzaktan kumandalı telsiz düzeneğiyle yerleştirdiklerini itiraf eden İ.A, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Malatya kırsalında 25 gün kaldğımız için örgüt bizden haber alamayınca 11530 nolu frekanstan yayın yapan Mezopotamya radyosundan bize, `Felat sizi çok özledik' mesajı geldi. Felat benimle birlikte öldürülen Yüksel Nergiz'in kod ismiydi. Bu mesajı alınca örgütün bizi geri çağırdığını anladık ve dönmeye karar verdik. Üzerimizde ele geçen haritaları Malatya kırsalını tanımak ve keşif yapmak amacıyla yön bulmak için taşıyorduk. Kandil dağındaki kamplarda aldığım eğitimden sonra Diyarbakır'ın Kulp- Lice ve Bingöl'ün Genç İlçesi arasında kalan Akdağ bölgesindeki üçgende, Ergani ve Erzurum kırsalında silahlı faaliyetim oldu."

PKK'NIN YARGICI

PKK'da yargıçlık eğitimi de aldığını ve Diyarbakır kırsalındayken örgütün disiplin kurulunda yargıç olarak görev aldığını belirten İ.A. "Kurallara uymayan örgüt mensuplarıyla ilgili kurulan mahkemede yargıçlık yapıyordum. Kurallara uymayan 2 kişiyi yargılayıp örgüte özeleştiri raporu vermelerini istedim" dedi.

İ.A.'nın Bingöl'de `devlet ajanı' olduğu gerekçesiyle 27 Haziran 2006 günü Osman Koca adlı köylüyü kaçırıp sorguladıktan sonra kalaşnikofla öldürdüğü ve cesedini ise elektrik direğine asarak üzerine `Yurtsever Kürt halkına ve onun özgürlük savaşçısı gerillaya ihanet cezasız kalmaz. Bu şahıs bir JİTEM'dir' notu yazdığı, ardından olay yerine gelen askeri birliklere pusu kurup kaçtıkları belirlendi.

Sanığın yine ajan olduğu gerekçesiyle Muhittin Karaca adlı köylünün sorgulanıp öldürülmesi eylemine katıldığı da tespit edildi. Sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız