SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"PKM Kuracağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:36:33
A- A+ PAYLAŞ

AKP’nin Malatya merkez İlçe Yeşilyurt Belediye Başkan adayı olan Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt ilçe Başkanı Av. Bayram Taşkın, Malatya İl Başkan Yardımcısı Aynur Oğuzhan ve partililerle birlikte Mimarlar Odası Malatya Şubesi’ni ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Hacı Uğur Polat, ilçe bazlı ilk olarak Yeşilyurt’a ‘Proje Koordinasyon Merkezi (PKM)’ kuracaklarını belirtti.

Polat, “Mimarlar Odası’nda iken mimarlar ile bağlantılı bir projemizi açıklamamız gerekir. Proje Koordinasyon Merkezi belediyelerimizin rutin işleri içerisinde değil. Yani asfalt, zabıta, ruhsat, itfaiye, temizlik gibi belediyemizin rutin yapması gereken işler var. Ama özellikle AK Parti belediyeciliği ile birlikte İstanbul, Ankara gibi büyükşehir belediyelerimizde uygulanmaya başlayan, geçen dönem Malatya Belediyesi’nde de uyguladığımız proje birimimiz vardı. Proje biriminde çalışan mimar ve mühendis arkadaşlarımız hem genç hem de tecrübeli kişiler. İlçe bazında belki proje koordinasyon merkezi olarak ilklerden olacağız diye düşünüyorum. Biz ilçe bazında Yeşilyurt İlçesi olarak Proje Koordinasyon Merkezimizi çok aktif olarak faaliyete geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

“Yani Çat Barajı’nda başlayacak, Karakaya Barajı’na kadar olan yaklaşık 96 bin 800 hektar olan Yeşilyurt’umuzu didik didik buradaki mimar arkadaşlarımız inceleyecekler. Mimarlarımız buralar ile ilgili projelerini ortaya koyacaklar. Alternatif projelerini çizecekler. Yani Yeşilyurt içerisindeki tarım alanlarımızı, su kaynaklarımız ile ilgili durumları, tarihi mekanları belirleyecekler. Örneğin Gözene Köyü 350 yıllık bir tarihe sahip. Şahnahan’da 350 yıllık köprümüz var. Biz orada yeni köprüyü yaparken, o köprüyü yıkarak köprü yapmışız. Bu aslında toplumumuzun bakış açısını ortaya koyuyor” diyen Hacı Uğur Polat; hizmete talip olduklarını vurguladı.

Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Mahmut Yaşaroğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Polat’ın Yeşilyurt Belediye başkanlığı adaylığının hayırlı olmasını diledi.

Polat’ın kendilerini daha önce aday adaylığı sürecinde de ziyaret ettiğini belirten Yaşaroğlu, “Çok konuşamadık, neler yapılacak, neler olacak? İnşallah bu ziyaretinizde Malatya için hayırlı olacak konular konuşulur” dedi.

BORSA'DA..

Bu arada AKP Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Hacı Uğur Polat, Malatya Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek, sivil toplum kuruluşları ile istişareler halinde çalışacaklarını belirtti.

Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Hacı Uğur Polat,Yeşilyurt İlçe Başkanı Av.Bayram Taşkın ve partililerle birlikte Malatya Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. 

Malatya’nın büyükşehir olması ile yeni bir sürece girildiğini ve el ele vererek hep birlikte yeni Malatya ve yeni Yeşilyurt’u kurmak zorunda olduklarının altını çizen Polat, “Malatya yeni bir sürece girdi. 2013 yılında hukuken büyükşehir olan Malatya’mız 2014 seçimleri ile birlikte fiilen büyükşehir statüsünü kazanmış olacak. 31 Mart’ta artık Malatya büyükşehir olacak. Tepede büyükşehir, altta da 13 tane ilçe belediyesi koordineli bir şekilde uyum içerisinde Malatya’ya hizmet vereceğiz. Malatya’nın büyükşehir olması, Malatya için çok büyük bir fırsat. Biz bu durumu Malatya için avantaja dönüştürmeliyiz. Bunu avantaja dönüştürmemizin yolu da bütün dinamiklerini harekete geçirmek ile mümkündür. Burada sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, kanaat önderleri, medya, akademisyenler, siyasetçiler el ele vererek hep birlikte yeni Malatya ve yeni Yeşilyurt’u kurmak durumundayız” ifadelerini kullandı.

‘‘Her şey büyük Malatya için, her şey büyük Yeşilyurt için’’ diyen Polat sözlerini şöyle tamamladı:“Biz bu süreçte muhtarlarımızla, seçilmiş başkanlarımız ile sürekli istişareler halinde olacağız. Ancak bu şekilde büyük atılımı gerçekleştirebiliriz. Bu yeni sürecin hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Her şey büyük Malatya için, her şey büyük Yeşilyurt için.” 

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey ise yerel seçim sürecinde Hacı Uğur Polat’a başarılar dileyerek, sürecin hayırlı olmasını temenni etti. Sivil toplum kuruluşları ile istişare içerisinde olunması gerektiği önerilerinde de bulunan Özbey, “Biz alt yapısını tamamlamış, üst yapısı ve ulaşımı ile tamamen Büyükşehir’e entegre olabilecek bir belediye inşallah sizin zamanınızda gerçekleşir diye ümit ediyoruz ” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız