SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Plakamın Son Rakamları 44.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:58:31
A- A+ PAYLAŞ

Tamamı tamamına 8 yıl geçti bir önceki Kayısı Gecesi yapılalı İstanbul’da. 8 yıl önce yapılan Kayısı Gecesi'ni o dönem Malatya Eğitim Vakfı (MEV) başkanı olan iş adamı Mustafa Başdemir organize etmişti. Son olarak, geçtiğimiz günlerde yapılan ve 58'inci olduğu bildirilen kayısı gecesini düzenleyen gurubun başında ise MEV yönetim Kurulu Üyesi Özkan Başdemir vardı.

Kimler yoktu ki gecede; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İçişleri Bakanlığı eski Müsteşarı ve eski milletvekilimiz Galip Demirel, Malatya eski Valisi Saffet Arıkan Bedük, eski bakanlarımızdan AKP Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit ve eşi Haluk Akşit, MEV önceki dönem Başkanı Prof.Dr. Mesut Parlak, yine önceki MEV Başkanlarından iş adamı Mustafa Başdemir ve Şaban Taçyıldız, MEV Ankara Şube Başkanı Ekrem Dernek,  Bakırköy eski Belediye Başkanı Naci Ekşi, K.Çekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Pütürge Belediye Başkanı Dr. Necdet Ayaydın, Prof.Dr. Seyfettin Uludağ, Tekirdağ Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, MIAD Başkanı Yunus Akdaş, işadamları Necmettin Bitlis, Selahattin Bitlis,  eğitim ordusunun genç temsilcisi Mervin Önal, yine  iş adamı ve bürokratlardan oluşan kalabalık bir davetli topluluğu Çırağan Sarayı'nın boğaziçine bakan balo salonunu tıklım tıklım doldurmuştu.

Geceye katılan tek milletvekilimiz Öznur Çalık -ki ben O’na jet milletvekilimiz diyeceğim. Çünkü hava muhalefeti nedeniyle uçaklar kalkmadığı için Malatya Valisi dâhil birçok bürokrat ve milletvekillerimiz geceye katılamazken-  tam vaktinde geceye katıldığı gibi gece boyunca İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile siyaset sohbeti yapmayı ihmal etmedi. Gece bitmeden de bütçe görüşmelerine katılmak üzere Ankara’ya döndü.

Mutad olduğu üzere açılış konuşmasını yapan Özkan Başdemir’den sonra söz alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ‘’ Malatyalıların benim gönlümde ayrı bir yeri vardır. Florya’da Malatyalı komşularım var. Şahsıma ait arabamın plakasının son rakamı 44 olduğu için yolda  seyir halindeyken Malatyalıların korna çalarak selamlamaları beni oldukça mutlu ediyor. Burada da Malatyalılar arasında bulunmaktan onur duyuyorum’’ dedi. 

MEV Başkanı Metin Emiroğlu ise yaptığı uzunca konuşmada; eğitimin toplumlardaki öneminden, kültür değişmelerindeki olumlu etkisinden örneklerle bahsederek, Malatya Eğitim Vakfı’nın tarihçesinden başlayıp kuruluşundan bu yana Malatyalı gençlerin eğitimine yaptığı katkıları anlattı. Emiroğlu, akfın kuruluşunun yıl dönümü vesilesi ile sahneye getirilen pastayı alkışlar eşliğinde kesti.

Bu tür gecelerin organizasyonu zordur, meşakkatlidir, emek ister, özveri ister. Onca emekten sonra da eleştiri oklarının hedefidir organizasyonu yapanlar. Ama babadan oğula geçen bir yetenek olsa gerek ki, en görkemli kayısı gecelerinin program ve organizasyonuna imza atan baba Mustafa Başdemir’den sonra oğul Özkan Başdemir’in organizasyonu da program içeriği hariç kusursuzdu. 

Program içeriğinde yer alan Klarinet virtüözlerinden Serkan Çağrı tek başına aldığı sahnede klarinetiyle bir şeyler yapmaya çalıştı. Ama seyirci ile gereken kontağı kuramadığı gibi, tam o kontağı yakalamışken ve seyirciler guruplar halinde oyun oynamaya kalkarken Serkan Çağrı, hiçbir profesyonelin kolay kolay yapmayacağı bir acemilikle programını sonlandırdı. Daha sonra sahne alan Alişan, programına Malatya ile başlayıp 1,5 saatlik programını yine ayni türkü ile bitirirken davetliler bol bol halay çektiler.

HABER: Ertaç ÖNAL

FOTOLAR: İsmail KARATAŞ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız