SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Plakaya Ceza Yok'

A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, plakaya ceza yazma uygulamasına son verileceğini belirtirken, Malatya'da MOBESE kameraları aracılığıyla yapılan trafik denetimlerinin tamamında yöntemin plakaya ceza olması nedeniyle, bu uygulamanın da son bulup bulmayacağı merak konusu oldu.

Vatan Gazetesi, "Plakaya Ceza Yok" başlığıyla aşağıdaki haberi yayınladı:

"Emniyet, trafik polislerinin plakaya ceza yazma uygulamasına son verileceğini açıkladı

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, trafik polislerinin plakaya ceza yazma uygulamasına son verileceğini açıkladı

Oğuz Kaan Köksal, “Polis yolda plakasını aldığı araca cezayı kesiyor. Cezanın ulaşması 15 günü buluyor.

Sürücü hangi hatayı yaptığını bile unutuyor. Halbuki sürücü ne hata yaptığını bilmeli ve bir daha yapmamalı.

Polislerimiz cezayı kesip sürücüye orada versin” dedi."

MOBESE DEVRE DIŞI MI?
Bu haber, Malatya'da bir süredir uygulanan MOBESE kameraları aracılığıyla trafik denetimi ve ihlallere cezai işlem uygulamasının durumunu da tartışır hale getirdi. Genel müdürün plakaya ceza yazma uygulamasına son verileceği haberi, MOBESE denetimlerinin de son bulacağı şeklinde yorumlanıyor.

Malatya'da, 35 MOBESE kamerası aracılığıyla belirli zamanlarda yapılan trafik denetimlerinde, haftada 250-600 arasında cezai işlem uygulandığı açıklanıyordu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız