SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Plaketle Uğurlanan 'İhraç' Hakime Tutuklama

0
Güncellendi - 2017-10-15 21:43:44
Plaketle Uğurlanan 'İhraç' Hakime Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Hakimi iken meslekten ihraç edilen, ancak kamuoyuna  “Plaket verilerek uğurlandığı” iddiası ile gündeme gelen eski hakim Şahin T.’nin tutuklandığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre;  Malatya Adliyesi'nde görevli olan ancak HSYK tarafından FETÖ bağlantısı nedeniyle 17 Mart 2016 tarihinde ihraç edilen Hakim Şahin T.’nin hakkındaki başlatılan soruşturma kapsamında Gaziantep Bölge Adliye Mahkemes'nce tutuklandığı öğrenildi.

Hakim Şahin T., kamuoyunun gündemine “FETÖ ihracına plaketli veda” iddiası ile gündeme gelmiş ve ihraç edilmesi nedeniyle kendisine plaketli veda yemeği düzenlendiği ileri sürülmüştü. Söz konusu yemeğe HSK’nın Temmuz Kararnamesi ile Malatya’dan başka illere tayin edilen dönemin Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı V.K.,.  dönemin 2. Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı F.F., o dönem Malatya’da görevli hakimler R.Y., M.G., K.A., A.S., T.K.,B.A. Cumhuriyet Savcısı İ.O., HSYK tarafından ihraç edilen B.S. ve Şahin T. ile babasının katıldığı iddia edilmişti.

Söz konusu iddianın kamuoyu gündemine gelmesi üzerine HSK tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTOĞRAF: Akşam Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız