SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Plan Haziran'da Tamamlanacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:20:32
Plan Haziran'da Tamamlanacak
A- A+ PAYLAŞ

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından hazırlanan 2014-2023 yıllarını kapsayacak bölge planı çalışmalarının devam ettiği bildirildi. 

FKA tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, 2014-2018 yıllarına yönelik 10. Kalkınma Planı ile paralel olarak hazırlanan bölge planlarının 2014-2023 yıllarını kapsayacağını, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinden oluşan TRB1 Bölgesinin Bölge Planın da Fırat Kalkınma Ajansı koordinasyonuyla hazırlandığı bildirildi.
Bölgenin ve şehirlerin 2023 vizyonunu, hedef ve stratejilerini ortaya koyacak Bölge Planı hazırlıkları çerçevesinde Ajans uzmanları tarafından 15 farklı alanda sektörel ve mekansal araştırma çalışmalarının yürütüldüğü kaydedilerek 37 ilçede, 200’ün üzerinde paydaşla derinlemesine mülakat ve saha çalışmaları gerçekleştirildiği ifade edildi.
FKA açıklamasında, "Önümüzdeki süreçte ise il merkezlerine yoğunlaşacak çalışmalarda, tespit edilen sorun ve potansiyeller doğrultusunda hedef ve stratejilerin belirlenmesine yönelik bir dizi toplantı ve çalıştay gerçekleştirilecek. Eş zamanlı olarak daha fazla insana, özellikle de bölge dışında yaşayan hemşerilerimize ulaşmak ve onların da görüş ve önerilerini plana yansıtmak amacıyla web tabanlı uygulamalardan da yararlanılacak. www.fka.org.tr/plan adresinde yayımlanan anketi doldurmak suretiyle herkes bölge illerinin sorunlarına ilişkin çözüm ve vizyon önerilerini iletebilir. Haziran sonunda tamamlanması öngörülen Bölge Planı’nın, Bölgesel Gelişme Yüksek Komitesi onayı ile yürürlüğe girecek" denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız