SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Plan ve Projelerimiz Hazır"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:18:35
A- A+ PAYLAŞ

Sivil toplum kuruluşu ziyaretlerine devam eden Malatya Belediye Başkanı ve AKP Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve beraberindekiler Mazlum-Der ile Malatya Toplum Gönüllüleri Birliği Derneği’ni ziyaret etti.

Ziyaretlerde konuşan Ahmet Çakır, Türkiye’de büyük reformların AKP’nin iktidara gelmesiyle başladığını belirterek, Türkiye’de her bireye önemli görevler düştüğünü söyledi.

Malatya’da büyük projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Çakır, “Kısa, orta ve uzun vadede planlar yaparak Malatya’nın sağlıklı büyümesi için gayret gösterdik. Alışılmışın dışında çalışmalar yaptık. Rakamlarla bu çalışmaları ortaya koyduk. Doğu Anadolu’nun en çevreci projesi olan modern Katı Atık Bertaraf Tesisini Malatya’da kurduk. Eski çöp sahasında ise şimdi enerji üretiliyor. Yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmaları yaptık. Orayı bilenler nasıl değiştiğini göreceklerdir. Büyükşehir süreciyle birlikte Malatya’nın her noktasına daha yaşanabilir mekanları kazandıracağız. Görev süremizde sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte önemli çalışmalar yaptık. 18 sosyal tesisimizin ve semt konaklarımızın kapılarını aralayarak insanlarımıza ortak hizmetler ürettik. Malatya’nın her metre karesine bütün hizmetleri götürmeyi arzuluyoruz. Plan ve projelerimiz hazır. Bunları yakında kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Ziyaretler sırasında açıklamalarda bulunan İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise AKP’nin iktidara gelmesiyle birlikte Türkiye’de çözülemez diye bakılan bütün sorunların çözüldüğünü belirtti.

Tüfenkçi, “Milletimiz kendi kurduğu partiye sahip çıkıyor. Aziz milletimizin desteğiyle bu sorunlar çözüldü. 2 yıldır şehit kanı akmıyor. Hanım kardeşlerimizin başörtüsü sorunu çözüldü. İmanlı ve güzel bir nesil için gayret gösteriyoruz. İnsanlara siyaset yapmadık. Olması gerekenleri halkımıza doğru anlattık. Halktan hiç kopmadık. Sokak ve caddelerimizden hiç ayrılmadık. Bu sorunların çözümünde Başbakanımız elini taşın altına koydu. Faizler Cumhuriyet döneminin en düşük rakamlarına geriledi. Türkiye’de istikrarlı bir büyüme başladı. Bölgesinde söz sahibi, izlediği dış politikayla da İslam dünyasının umudu oldu. Zalime karşı dik durdu. İşte bu duruş iç ve dış düşmanlarımızı rahatsız etti. 30 Mart seçimleriyle bu düşmanlara son sözümüzü söyleyeceğiz. Millet iradesine sahip çıkacak. Malatya bu seçimler ile birlikte yeni bir sürece giriyor. Başkanımız Ahmet Çakır 5 yıllık dönemde Malatya’nın kalkınmasını sağlayacak modern ve insan odaklı hizmetler üretti. 2 yıldır Malatya’yı büyük şehire hazırlıyor. Cadde ve sokakların bu kadar değiştiği bir Malatya hatırlayanınız var mı?. Yine çevreyolu altında bulunan mahallerimizin çehresinin bu kadar güzelleşerek değiştiği başka bir dönem de gördünüz mü? Bütün ilçe ve beldelerimizin sorunlarını biliyor. Projeleri hazır. İnsan odaklı hizmetler, sosyal ve kültürel hizmetlerle bölgedeki kentlere rol model olacak” ifadelerini kullandı.

Türkiye gündeminde yaşanan siyasi krizin, bütün halkı üzdüğünü dile getiren Mazlum-Der Malatya Şube Başkanı Kadir Yılmaz, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini, Türk milletinin bu zor süreci de geride bırakacağına inandığını, İslam dünyasının gıptayla baktığı ayakta kalan tek İslam ülkesinin Türkiye olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın seçilmesi halinde hayırlı işler yapacağına inandığını vurgulayan Yılmaz, “Başkanımızın insan hak ve hürriyetlerini koruyacağından, adil ve güzel işler yapacağından eminiz. Kendisinden ricamız, özürlülerimizi, yaşlılarımızı ve bütün insanlarımızın faydasına olacak sosyal çalışmaları daha fazla üretmesidir. İnsanı önemseyen, insanların yaşam kalitesini yükseltecek çalışmaların devamını görmek istiyoruz. Adaylığı Malatya’mız için hayırlı olsun” diye konuştu.

Malatya Toplum Gönüllüleri Birliği Derneği Basın Sözcüsü Ahmet Aygün ise şunları söyledi:

“Malatya’nın değerinin yükseltilmesi, sorunlarının çözümü noktasında sorumluluk almak derneğimizin amaçlarından biridir. Adaylığınız Malatya için hayırlı olsun. Seçildiğiniz takdirde STK’lara sahip çıkmanızı gönülden arzu ediyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız