SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Planımızı Türkiye Örnek Alacak'

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:54:57
'Planımızı Türkiye Örnek Alacak'
A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi, Saadet Partisi Belediye Başkan Adaylarını dinledi.

MÜSİAD Malatya Şubesi üyeleri, SP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Münir Erkal, SP Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Mustafa Canbay ve SP Yeşilyurt Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Yaşar Köksal’ın projelerini dinledi.

MÜSİAD Malatya Şubesi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, “Liderlik vasfı olan, topluma örnek kişiliği olan, karar alma sürecinde etkili, vizyonu olan bir belediye başkanı görevde olmalıdır. Azimli, bilgili ve başarılı birisi olmalıdır. Belediye Başkanı olacak kişinin üretici bir zekaya sahip olması gerekiyor. Mevcudu korumak yerine daha ileriye taşımayı amaç edinmelidir” diye konuştu. 

Balin, hakkı ve hukuku bilen, inançlarına göre hareket eden bir yönetim istediklerini ifade ederek, “İlimizin sorunlarında yapılacak çalışmaların her aşamasında sivil toplum kuruluşları ile istişare halinde olan bir yönetim istiyoruz” dedi. 

SP Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, 30 Mart yerel seçimlerini çok önemsediklerini kaydederek, “Biz 44 yıldır siyaset yapan, daha önce “Allah” dediği için siyasi partileri kapatılan bir siyasi görüşüz. Büyükşehir ismi anılınca bir yıl önce Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal’e teklif götürdük. Büyükşehir olan Malatya’nın temelleri yeniden atılacak. Bu temelleri atarken, işi bilen, Allah’ın “Emaneti ehline veriniz” emri gereğince liyakat ve ehliyet sahibi bir ismin burada aday olması gerektiğini ifade ettik. Daha sonra “bismillah” dedik ve çalışmalara başladık” şeklinde konuştu. 

“CİDDİ BİR PLANLAMA VE UYGULAMA YAPILMALIDIR”

SP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal, büyükşehir statüsü kazanan Malatya’nın tarihi bir dönemeçten geçtiğini belirterek, “Ben aday arkadaşlar bunu ne kadar kavrıyor diye, ciddi endişeler taşıyorum. Malatya’da şuanda yönetilen alan 21 bin 500 hektar. Belediye Başkanlığım döneminde 7 bin 800 hektar idi. Mücavir sahalarla 3 misli büyüttüm. Şuandaki tüm Malatya sınırı, belediye sınırı olduğunda bu 1 milyon 231 bin hektara çıkıyor. Yönetilecek alan 55 kere büyüyor. Acaba adayların birçoğu bu işin farkında mı? Nasıl bir yükün altına girdiğinin farkında mı? Ciddi anlamda Malatya’nın geleceği açısından endişe duyuyorum. Bir kararı resmi olarak yazmak kolaydır. Ama bu kararın gerçek anlamda hayata geçmesi, büyükşehir kararının ciddi bir planlama ve uygulama iradesiyle mümkün olabilir” ifadelerini kullandı. 

“İDDİALI BİR PLANLAMA YAPACAĞIZ”

Erkal, Türkiye’nin örnek alacağı iddialı bir planlama yapaklarını ifade ederek, şunları söyledi: “İçme suyu, kanalizasyon, yol gibi olmazsa olmazlar, belediyenin yapması gereken asıl temel hizmetlerdir. Burada ciddi bir öngörü ortaya koyamazsanız, ciddi bir gelecek planlaması yapamazsanız, ciddi bir ekiple çalışmazsanız, kentin kontrolünü ve dengeli bir şekilde büyütemezsiniz. Bizden sonra 15-20 yıl geçti ama bir tane yol açamadılar. 1989 yılında 2015 dedik. Şimdi 2040 diyoruz. Büyükşehir için gelecek yönetim Malatya’nın yüz yıllık geleceğini belirleyecek. Tüm Malatya yeni baştan planlanacak. Eğer belediye başkanı gelir Kuluncak yoluna gider, “Ben büyükşehir oldum. Yolunuz dar, bunu 7 metre yapalım. Biraz da yolu düzelteyim” diye işe bakarsa Malatya köy olur. Malatya bitmiştir. Yeni bir heyecan ve yeni bir planlama tekniği getiremeyecekseniz Malatya’ya yazık olur. Bizim iddialı bir planlamamız olacak. Türkiye’yi heyecanlandıracak bir planlama yapacağız. Türkiye’nin örnek alacağı bir planlama yapacağız.”

“YEŞİLYURT CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK”

SP Yeşilyurt Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Mimar Yaşar Köksal, Malatya halkının gerçek anlamda belediyecilik istediklerini belirterek “Milletimiz, bugün yapılan işlerin yarın yıkıldığı, kaynakların çarçur edildiği bir belediye değil kaynakların tek kuruşunun dahi zayi edilmeden hizmetin yapıldığı gerçek bir belediyecilik istiyor. Malatya halk artık bölgesinde cazibe merkezi olabilecek bir şehir istiyor. Malatya halkı, yaşadığı şehrin potansiyelini ortaya çıkaracak belediye başkanı istiyor. Malatya halkı, yıllardır yapılan aday dayatmalarına artık bir ders vermek istiyor. Malatya bu seçimde sadece bir dönemlik belediye başkanlığı kararını değil, Malatya’nın yüz yıllık kararını verecek. Bu kararla Malatya ya rutin belediyecilik hizmetleriyle yoluna devam ederek büyük bir köy olacak ya da Allah’ın izniyle yapacağımız yeni yerleşim bölgeleriyle, kentsel dönüşüm uygulamalarıyla, Beylerderesi rekreasyon alanlarıyla, şehir parklarıyla, Beydağı ve Tecde seyir tepeleriyle, hobi bahçeleriyle, yayla turizmiyle, gençlik merkezleriyle, aile kültür merkezleriyle, açık ve kapalı spor alanlarıyla, yürüyüş, koşu ve bisiklet yollarıyla Yeşilyurt bir cazibe merkezi haline gelecektir” İfadelerini kullandı. 

“BATTALGAZİ İÇİN ÖNEMLİ PROJELERİMİZ VAR”

SP Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Mustafa Canbay, Battalgazi’ye gerçekçi bir yönetim anlayışı vaat ettiklerini söyledi.

Canbay, Battalgazi’ye en güzel hizmetleri yapacaklarını kaydederek, “Battalgazi’nin büyümesini sürprizlere ve esen rüzgara göre değil, bilimsel ilke ve standartlara göre düzenleyen bir yönetim anlayışımız olacak. Göreve geldiğimizde öncelikle Battalgazi’ye yakışır bir hizmet binası yapacağız. Tarım ve Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi projemizi hayata geçireceğiz. Pınarbaşı Mişmiş Park’ta Doğu Anadolu’nun en büyük hayvanat bahçesini yapacağız. Kuzey çevre yolu üzerine yeni Toptancılar Sitesi ve Şire Pazarı projemiz var. Bunun yanında daha birçok projemizi hayata geçireceğiz. Battalgazi’de efsane hizmetler yapacağız” diye konuştu. 

FOTOĞRAF: (Soldan sağa) Yeşilyurt adayı Yaşar Köksal, MÜSİAD başkanı Mehmet Balin, Büyükşehir başkan adayı Münir Erkal, Battalgazi başkan adayı Mustafa Canbay

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız