SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aşudu'da Planlama Çalışmalarına Başlandı

0
Güncellendi - 2017-09-12 16:08:41
Aşudu'da Planlama Çalışmalarına Başlandı
A- A+ PAYLAŞ

Darende ilçesi Aşudi Deresi kaynağından başlayıp Tohma Çayına kadar uzanan dere yatağının yer aldığı yaklaşık 9,5 km uzunluğundaki vadide Günpınar, Beybağı, Kılıçbağı, Sayfiye, Mehmetpaşa ve Nadir Mahalleleri sınırları kapsamında planlama çalışmaları yapıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında, sözkonusu dere yatağındaki halihazır yapılaşma; yer yer kümeleşmiş, çoğu yerde ise seyrek, saçaklanmış düşük yoğunluklu bir dokuya sahip bulunuyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi; "Bölgedeki olumsuz gelişmeleri belli bir disiplin altına almak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından, 9.5 km uzunluğundaki vadide planlama çalışmalarına başlandı.

Vadi boyunca tarım alanlarının aleyhine olan dağınık yapılaşmayı disipline etmek, mevcut yerleşim alanlarının ulaşım ve altyapı sorunlarını planlamak, Aşudi Deresinin doğal rekreasyon potansiyelini halkın istifadesine sunmak, vadi boyunca tarım alanları dışında kalan yerlerde ağaçlandırma yapılmasını sağlamak, mahallelerin yerleşik ve gelişme alanlarını içerecek şekilde iskan alanları oluşturmak amacıyla başlanan planlama çalışmaları tamamlandı.

Söz konusu vadi hattında yer alan mahallerde gelişigüzel yapılaşmaya artık izin verilmeyeceği, bundan böyle imar planı doğrultusunda hareket edileceği kaydedildi. "

(Bülten)

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Bekir Sözen (6 yıl önce)
    Yöre halkının Dereboyu olarak bildiği bu vadi iyi bir çalışma ve planlama ile yönetilirse Malatya müstesna bir güzelliğe kavuşur.Eski evler korunarak verilecek fonksiyonla pansiyon,kafeterya,turistik mekanlar ve sahiplerince mesken olarakt5a kullanılır,doğayı,bahçeleri koruyarak yöreye uygun yapılaşma ve yoğunluk ile yeni yerleşimler oluşturulur,Aşudı deresi kenarları güzelcew düzenlenir,yürüyüş yollar,gerekli altyapılar oluşturulursa bundan yöre sakinler,Darende,Malatya kazançlı çıkar.Zira Vadi sonu 17 İli Batıya bağlayan D 300 Devlet Kasrayoluna açılıyor.Güzel çalışma.Büyükşehirimiz i ve emeği geçenleri kutluyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • geç kalmış bi çalışma. nedeni ise daha acı plandan önce verien ruhsatlar incelensin ???
    0
    0
    Yanıtla