SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Planlamada Özel Hastaneler Yok

A- A+ PAYLAŞ
 
Sağlık Bakanlığı'nın , aralarında Malatya'nın da bulunduğu sağlık bölgelerine göre 27 ilde , 30 Üremeye Yardımcı Tedavi (ÜYTE) Merkezi'nin planlamaya dahil edildiği öğrenildi. 
 
Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün Prof. Dr. İrfan Şencan imzasıyla bakanlık makamına gönderdiği yazıda, Üremeye Yardımcı Tedavi Uygulamaları ve Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezleri hakkındaki yönetmeliğin 7. maddesinin 1. fıkrasında "Merkezler, kamu ve özel hastaneler bünyesinde ünite olarak bakanlıkça yapılacak planlama dahilinde açılır. Planlama, atıl kapasite oluşturulmaması ve kaynakların en verimli şekilde kullanılması için mevcut merkezlerin çalışma performansları ve hizmet kaliteleri de dikkate alınarak ülke, bölge ve il bazında merkeze olan ihtiyaca göre bakanlıkça yapılarak bakanlığın resmi internet sayfasında duyurulur. Bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten sonra müstakil merkez olarak faaliyet göstermek üzere merkez açma başvuruları kabul edilmez" hükmünün yer aldığı belirtildi. Belirtilen yönetmelik maddesine istinaden Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezleri'nin planlamasına yönelik olarak 27 ilde ÜYTE Merkezi planlamaya dahil edildi. Planlamaya dahil edilen iller şunlar: 
 
"Çorum, Sakarya, Zonguldak, Bolu, Diyarbakır, Edirne, Çanakkale, Afyon, Manisa, Denizli, Aydın, Konya (2), Mersin, Adana, Hatay, Kayseri, Ordu, Samsun, Sivas, Kahramanmaraş, Gaziantep, Rize, Erzurum (2), Elazığ, Malatya, Şanlıurfa, Van."
 
 Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan planlama kamu ve üniversite hastanelerini kapsarken, planlamada özel hastanelere yer verilmedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız